Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Tihanyban 4000-ért és 250-ért is lehet strandolni

Tihanyban 4000-ért és 250-ért is lehet strandolni

… avagy, Mészáros Lőrincék „Balaton-foglalása¨, sokadik fejezet.

Hetek óta terjed a fotó a Facebook-on a tihanyi strandárakkal; mármint a Mészáros Lőirnc közelbe került luxusstrand áraival, akad olyan hozzászóló is, aki szerint ezek az árak tavalyiak és idén még magasabbak… Szép új világ a Balatonnál? – teszik fel a kérdést a hozzászólók. Valaki összegyűjtötte a teljesség kedvéért a tihanyi strandárakat, e szerint:

„Tihanyban 6 strand van. Ez egy luxus strand és spéci étterem. A korrektség és a teljes kép kedvéért megadom a többi tihanyi strand árakat (Felnőtt/nyugdíjas és diák):
Sajkod: 250,- / 150,-
Napsugár Beach (hajóállomás): 500,- / 250,-
Átrium strand: 750,- / 450,-
A Gödrösi és a somosi strand ingyenes.”

+++

A Népszava annak nézett utána: mit fejleszt a Mészáros-Tiborcz kör a Balatonnál sorra megszerzett kempingjeikben, szállodáikban? A lap arra jutott: leginkább csak akkor és ott ruháznak be, ahol állami támogatást is kapnak…

 

Sorra vásároltak fel balatoni kempingeket, kikötőt, vízparti telkeket, szállodákat Mészáros Lőrinc érdekeltségei, valamint olyan cégek amelyek a kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthetők – írja a Népszava.

A Mészároshoz tartozó keszthelyi Hotel Via helyén elvileg már az idénre állnia kellene az új, tervek szerint ötcsillagos szállodának, ám még csak most bontják a régi épületet. A majdani Hotel Baronhoz persze nemcsak saját forrást kell felhasználnia a felcsúti oligarchának, hiszen a Kisfaludy-program keretében 1,8 milliárdos uniós pénzt nyert a projekthez. A Balaton szálló viszont régi lepusztultságával rontja a strand és a kikötő képét, úgy tudjuk, Mészáros Lőrincéknek még tervei sincsenek az épülettel. Szintén nem tudni, mikor újulhat meg a felcsúti oligarchához tartozó Hotel Helikon: noha forrásaink szerint 2016-ban azt ígérték, egy éven belül megkezdődik a rekonstrukciója, a szálloda mind a mai napig zárva van. A hotelnek már honlapja sincs, az ígért fejlesztésekről sehol nem tájékoztatják a szálló régi és leendő vendégeit.

Tiborcz István sem kapkodja el a Hullám Hotel felújítását: az épület évekkel ezelőtt bekerült az Erzsébet-programba, s azóta a nyári szezonban munkásszállóként működik – forrásaink szerint vélhetően az állami programnak köszönhetően így kitermeli a fenntartási költségeket, míg valamilyen pályázati pénzt sikerül szerezni a felújításához. Nem üzemel már a Tiborcz-féle egykori Zalatour kemping sem, ahol a tervek szerint apartmanházak épülnek majd.

A balatonszemesi Vadvirágról tavaly elterjedt, hogy idén már ki sem nyit, ám ezen a nyáron még üzemel, vagyis a fejlesztés nem indult el itt sem – egyébként az ígérik, hogy majd valamikor 160-180 szobás szálloda, illetve nyolc, tizenkét szobás luxusapartmanház épül itt.

Noha a legtöbb helyen nemhogy fejlesztésnek, még terveknek sincs nyoma, akadnak azért kivételek. Mészáros a nyertese egy balatonfüredi fejlesztésnek: az ősszel kezdenek építeni egy luxushotelt a jachtkikötőnél, közvetlenül a Füred kemping mellett. Az elvileg 2021-re befejeződő építkezést a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárd forinttal támogatta.

 

 

(fotó: a keszthelyi Balaton szálló)

 

 

A Facebook-on terjedő bejegyzés:

 

(Megjegyzés: a gazebó vagy szaletli nem más, mint kerti fából készült kiülő, pavilon).

 

Ez pedig tanulmányozásra, ilyen térképet kormánypárti médiában nem láthat (A Népszava térképe):

 

About delipart

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük