Home / Ország, Világ / „Álljanak a polgármester mellé” – szólítja fel a közlemény a helyi Fideszt

„Álljanak a polgármester mellé” – szólítja fel a közlemény a helyi Fideszt

Mai napi közleményében a siófoki ötpárti és civil együttműködés elhatárolódik a Fidesz-média Siófokot lejáratni szándékozó cikkeitől és ugyanerre szólítja fel a helyi Fideszt is. Lengyel Róbert polgármester és Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő ugyanezt teszi Facebook-oldalán.

Közlemény,

melyben a siófoki civil és ötpárti együttműködést alkotó szervezetek elhatárolódnak a kormánypropaganda-média Siófok várost lejárató, hamis színben feltüntető cikkeitől és erre kérik a helyi Fideszt is.

Siófok városát példátlanul súlyos, igaztalan támadás érte a Fidesz országos médiája részéről, immár közel egy hete.

A Fidesz siófoki szervezete, képviselő-testületi frakciója azonban hallgat, ezidáig nem határolódott el a Ripost és a Pesti Srácok hazug állítások tömkelegét tartalmazó, városunk hírnevét rendkívüli módon romboló írásaitól. Melyeknek a célja ugyan a közelgő választásokra való tekintettel a független polgármester lejáratása, ám a kormányszócső-médiumok sara ezúttal minden siófokira ráfröccsent; polgármesterre, fideszes és nemfideszes képviselőre, vendéglátós vállalkozóra, vagy egyszerű városlakóra.

Sétányát ellepték a zsebesek, a prostituáltak és az erőszakos árusok, akik miatt szinte már élhetetlen a Balaton fővárosa. Bár Siófok mindig is a buli városa volt, abszurd módon a helyzet azóta csak romlott, hogy a város polgármestere a Jobbik támogatásával a korábbi rendőrkapitány lett… – írja a Pesti Srácok. – Siófok családi üdülőhely helyett fertő lett, ahol a gyermekeiket sem engedik ki szívesen az utcára…Az utóbbi években rengeteget romlott a helyzet…A problémához hozzájárul, hogy csökkentették a biztonsági szolgálatra fordított kiadásokat…

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint a Siófokon helyi szervezettel rendelkező ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP) vezetése és tagsága visszautasítja a propagandamédia hazugságait és egyetért azzal, hogy a város önkormányzata kérjen helyreigazítást az érintett sajtóorgánumoktól, valamint indítson peres eljárást/eljárásokat az ügyben. Úgy véljük, a jó érzésű, józan gondolkodású siófoki polgárok egyként határolódnak el a fent idézett hazug állításoktól.

Tisztelettel arra kérjük a Fidesz siófoki szervezetét, képviselő-testületi frakcióját, hogy ezúttal emelkedjenek felül a pártérdekeken, adják föl napok óta tartó hallgatásukat és csatlakozzanak a város hírnevét súlyosan romboló, igaztalan állítások elítéléséhez. Közelgő választási kampány ide, vagy oda, ezúttal álljanak az igaztalan állításokat azonnal visszautasító, helyreigazítást és peres eljárást kezdeményező polgármester mellé a város érdekében, mutassák meg, hogy jó lokálpatrióták, hogy vannak helyzetek, amikor a városérdek felülírja a pártérdeket! Ellenkező esetben a nem csupán pártban, politikában gondolkodó siófoki többség kénytelen lesz úgy venni hallgatásukat, hogy egyetértenek.

Egyetértenek azzal, hogy

– „szinte már élhetetlen a Balaton fővárosa”

– a helyzet azóta csak romlott, amióta dr. Lengyel Róbert a polgármester

– „Siófok családi üdülőhely helyett fertő lett, ahol a gyermekeiket sem engedik ki szívesen az utcára”

– „A problémához hozzájárul, hogy csökkentették a biztonsági szolgálatra fordított kiadásokat”

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP helyi szervezete biztos abban, hogy a fenti hazugságokat a Fidesz helyi szervezetének egyetlen tagja, de még csak szimpatizánsa sem vallja.

Hiszen számukra is közismert:

A dr. Lengyel Róbert polgármester által a Petőfi sétány katasztrofális közbiztonsága (évi sok száz bűncselekmény, stb.) kapcsán előterjesztett őrzés-védelmi koncepció nyomán 2016. nyarától radikálisan csökkent a korzón elkövetett bűncselekmények száma; 2018-ban már csak a 2016 előtti nyarak esetszámának10 százalékát (!) regisztrálta a rendőrség;

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye (2019. 08. 12., 17 óra 59 perc, A számok magukért beszélnek címmel)) szerint „a hivatalos statisztikai adatok alapján évek óta javul a közbiztonság, egyre kevesebb bűncselekmény történik. A Petőfi sétányon június 1. és augusztus 11. között 2016-ban 74 bűncselekményt regisztráltak, míg idén 26-ot, melyből 13 esetben már rendőrkézre került az elkövető. A fenti időszakban ráadásul a 72 napból 48 olyan nap volt, amikor egyáltalán nem történt bűncselekmény…Siófok és a Petőfi sétány közbiztonsága továbbra is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes”;

– Dr. Lengyel Róbert polgármesternek a sétány közbiztonsága javítását célzó koncepcióját, akár csak az akcióterv idei költségeire szánt pénzösszeget (50 millió forintot, hasonló célra a 2016 előtti években, évtizedekben 0, azaz nulla forint szerepelt a város költségvetésében) egyhangúlag, azaz a Fidesz-frakció egyetértésével fogadta el a képviselő-testület.

A Becsülettel Siófokért Egyesület, valamint az öt, helyi szervezettel rendelkező ellenzéki párt vezetése úgy gondolja, különösen a rendőrség által kiadott, kifejezetten a kormánymédia-birodalomhoz tartozó sajtóorgánumok hazugságait cáfoló közleményben olvasottak után nem lehet kérdés, a tényeket ismerő siófoki lokálpatrióták melyik oldalon állnak. Mi a városén állunk.

Becsülettel, Siófokért.

Siófok, 2019. augusztus 15.

Becsülettel Siófokért Egyesület

DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP siófoki szervezete