Home / Ország, Világ / A tartalékbíró beszólt az egészségügyi stábnak…

A tartalékbíró beszólt az egészségügyi stábnak…

… avagy: ezért állították ki a siófoki csapatorvost.

 

A siófoki csapatorvos piros lapot kapott a vasárnapi Siófok-Győr NB II-es labdarúgó mérkőzésen. Dr. Hock Zsolt elmondta a Délipartnak, hogyan történt az eset.

 

„Harmadszor kaptam piros lapot közel három évtizednyi sportorvosi pályafutásom során – bocsátotta előre a BFC Siófok orvosa. – Az első kettőnél játékvezetői ítélet miatt reklamáltam, most azonban nem bírói ítéletről volt szó, hanem a negyedik, tartalék játékvezető beszólása váltott ki heves reakciót belőlem. Korábban Izinget ápolni kellett húzódás miatt, Magasföldi cseréjekor a lefelé tartó középpályásunkat sürgette a tartalék bíró, mondván, húzza az időt, akár csak az egészségügyi stáb. Erre reagáltam én a kispadról felugorva, kérdőre vonva, hogy milyen jogon állít ilyet, talán rendelkezik egészségügyi végzettséggel? Kisvártatva magához hívta a játékvezetőt, és „kiállíttatott”. A vendégek kispadjával tehát semmiféle konfliktus nem volt…”

 

XXX

A Délipart megjegyzése:

Igen ritka az a meccs, amikor nem a játékvezető, hanem a két kispad között helyezkedő tartalék bíró lesz a főszereplő. Különböző módon élik meg ezt a szerepüket, van, amelyik szinte teljesen észrevétlen az egész meccs során, lebonyolítja a cseréket, amolyan szürke eminenciás, akad azonban, aki ebben a szerepben sem bírja ki, hogy ne váljon a meccs akítv szereplőjévé. Vasárnap a Siófok-Győr derbin Kovács J. Zoltán esetében már Hock Zsolt kiállítása előtt is többször feltűnt: a kispadok előtt álló edzőkkel, a kispadon ülőkkel trécsel, többször messze elhagyta a számára kijelölt „szürke zónát” a kispadok között. A „szürke eminenciások” sokkal szimpatikusabbak, de a pályán is – ezért is volt jó, amíg a szabálykönyvben is benne állt, hogy „a játékvezető a pálya tartozéka”, így ha történetesen róla pattant a kapuba a labda, gólt kellett ítélnie. Újabban ez már nincs így…

 

fotó: BFC Siófok Facebook

About delipart

Check Also

16 balatoni település 32 programja augusztus 23-tól 31-ig

Az augusztus utolsó napjai is rejtenek meglepetéseket a Balatonnál, mutatjuk a programkínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük