Home / Közélet / Helyet kér az ellenzék a helyi médiában

Helyet kér az ellenzék a helyi médiában

Ingyenreklám a Fidesznek, az ellenzékről leginkább csak akkor esik szó, ha lejáratni kell… Így működik helyben IS a Fidesz-közeli média (legyen az önkormányzati, vagy épp Mészáros Lőrinc-féle…), a Népszava cikkében Pécset hozza fel példaként, de Siófokot és Keszthelyt is említhetnénk, és persze sorolhatnánk még… 
Az ellenzék azt kéri, hogy legalább néha jussanak szóhoz a közpénzből fenntartott helyi médiában, de nem kaptak választ – írja a Népszava.
Pécsen a parlamenti pártok – az LMP kivételével – közösen állítottak jelölteket az önkormányzati választásra. A Mindenki Pécsért színeiben induló ellenzéki jelöltek azt szeretnék, hogy a közpénzből működő lapokban ők is megoszthassák a nyilvánossággal elképzeléseiket.
Az ellenzéki csapat vezéregyénisége, Mellár Tamás közgazdász, független parlamenti képviselő a héten nyílt levélben szólította meg Vári Attilát, a Fidesz-KDNP pécsi polgármesterjelöltjét, hogy járjon közbe az ellenzék megszólalása érdekében. Mellár abban bízva fogalmazta meg levelét, hogy a vízilabdában kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila sportemberként átérzi: a választási harcban is nélkülözhetetlen a fair play szelleme.
A pécsi önkormányzat tulajdonában lévő újságban, internetes portálon és tévében a kormánypárti városatyák kontroll nélküli reklámozása úgyszólván folyamatos, az ellenzék viszont szinte sosem kap szót, hogy kifejtse véleményét. Ellenzéki szereplők alapvetően akkor „jutnak be” a városháza médiájába, ha állítólagos hibáikat róják fel, ám a kritizált pártoknak és embereiknek nincs esélyük lényegi reakcióra.
Pécset az elmúlt 10 évben a Fidesz irányította, s a város ez idő alatt számos botrányt ért meg. Ilyen volt például, hogy Pécs önkormányzata 2-3 év alatt 6-7 milliárdos hiányt halmozott fel. Nemzetközi visszhangja volt annak, hogy a város – a svájci-szír tulajdonost margóra téve – egy fideszes érdekkörnek akarta átjátszani a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, s a sikertelen einstandra elherdáltak hozzávetőleg egymilliárd forintot, és állástalanná tették a Zsolnay elcsábított dolgozóit. A magyar és a holland rendőrség pedig azt vizsgálja, hogy a pécsi önkormányzat tömegközlekedési cége miért adott egy 2,8 milliárd forint értékű holland buszflottáért az árnál egy milliárddal többet. Ezekről a skandalumokról a városi sajtó sosem adott érdemi információt. Vári Attila eddig nem válaszolt Mellár nyílt levelére.
fotó: molinó a siófoki Azúr hotel kerítésén, egy médiakonferenciakor

About delipart

Check Also

Mérhetetlen mennyiségű aranyat rejt a Balaton mélye

Egy izgalmas kutatási eredmény szerint mérhetetlen aranykincset rejt a magyar tenger mélye, amely több vagonnyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük