Home / Közélet / Propagandagyárak Pesten és vidéken, videó

Propagandagyárak Pesten és vidéken, videó

… ami pedig a legrosszabb: közpénz-százmilliókból! Ebből gyártanak „álhíradókat” az agymosodák…

És a minta ragadós: nem csak Pesten, vidéken is, országszerte Keszthelytől, Siófokon át, Hódmezővásárhelyig. Ott a legharsányabb a kormánypropaganda és ott a legaljasabb az ellenzék lejáratása, ahol különösen nagy a tét, például most is, október 13-án…

És a választási kampány még csak néhány napja indult be… A módszer ugyanaz, vagy hasonló, olvastuk korábban a keszthelyi ellenzék leleplezéseit, amikor kamu, nem létező kommentelők, trollok (fizetett trollok?) árasztottak el egy írást, majd az ő véleményükre alapozva már a propagandagyár országos nagytestvére gyártott cikket… A keszthelyi esetben ugyanaz, amelyik Siófokról azt írta: élhetetlen fertő, ahol már a gyerekeket se szívesen engedik ki az utcára (egyébként az összefonódásról árulkodik az is, hogy a helyi Fidesz azóta sem szólalt meg a témában, nem jelentették ki, hogy ők bizony nem értenek egyet azzal, hogy Siófok egy fertő volna…). Vagy a legfrissebb példa, a siófoki trolloldal, melynek fő profilja kifejezetten Lengyel Róbert független polgármester lejáratása, rárajzolja, amúgy teljesen légből kapottan a Becsülettel Siófokért Egyesület képviselőjelöltjeinek arcára, hogy ez emszpés, az is, amaz dk-s, amaz is, majd másnap ugyanezt már gyakorlatilag tényként közli a szebb napokat megélt megyei sajtó (sőt: ennél tán csak szebb napokat megélt, hiszen 1990 előtt nem titkoltan ott virított a fejlécén, hogy az MSZMP Somogy megyei bizottságának lapja…)…

És akkor nézzük, a közpénzből fenntatott közmédia szerint mi ma a híradó-műfaj:

„Két MTVA-s e-mail is eljutott a Gulyás Márton ellenzéki aktivista által vezetett Partizán szerkesztőségéhez, amiben riportalanyokat keresnek az aznapi híradóikhoz. A levelek annak írásos bizonyítékai, hogy a közmédia tudatosan keres a kormánypárti üzeneteket erősítő megszólalókat még a hétköznapi emberek között is. Bevett gyakorlat ugyanis, hogy fideszes finanszírozásű “szakértők” szólalnak meg, erősítve a propaganda narratíváját.

A belső levél egyike az őszi rezsiutalványokhoz keresett nyugdíjas megszólalót, a másik pedig a méhészek részére nyújtott támogatásról szóló anyaghoz keresett látványosan elégedett méhészeket.

A Partizán telefonon megkereste álnéven együttműködést színlelve a levelet kiküldőő H. Katinkát, akitől megerősítést nyert, hogy a Híradóhoz keresnek megszólalókat, és hogy bár már épp nem aktuális a levél, de mivel lesz még számos anyag a rezsiutalványokról, tartsák talonban az állítólagos riportalanyokat.” (168 óra)

 

Egy véleménycikk a Népszavából és a Partizán videója:

 

https://nepszava.hu/3046896_szegyen

 

 

About delipart

Check Also

Mérhetetlen mennyiségű aranyat rejt a Balaton mélye

Egy izgalmas kutatási eredmény szerint mérhetetlen aranykincset rejt a magyar tenger mélye, amely több vagonnyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük