Home / Közélet / A Fidesz is megszavazta: Siófok perli a Fidesz-lakájmédiát

A Fidesz is megszavazta: Siófok perli a Fidesz-lakájmédiát

Élhetetlen fertő, ahol a gyerekeket már az utcára se merik kiengedni – az önkormányzat helyreigazítást kér és pert indít az emlékezetes, Siófok város hírnevét súlyosan rontó, a Fidesz-lakájmédiában megjelent igaztalan, a rendőrség által is cáfolt állítások miatt. A siófoki képviselő-testület ehhez hétfőn egyhangúlag, azaz a fideszesek voksaival adta a hozzájárulását.

A Ripost és a Pesti Srácok egyszerre, augusztus 10-én öntötte e cikknek (mi több, riportnak) nevezett szennyet a közre, majd utána kevéssel a rendőrség is a cikkben írtakat cáfoló közleményt adott ki, melyben nyomatékosította: Siófok, ezen belül a Petőfi sétány közbiztonsága jó, utóbbin a rendszerváltás óta nem történt olyan kevés bűncselekmény, mint ezen a nyáron.

Dr. Lengyel Róbert polgármester álláspontja kezdettől fogva az, hogy a város kérjen helyreigazítást, illetve indítson pert a Fidesz országos lakájmédiái ellen. A sajtójogban jártas jogi szakértő arra jutott: a perindítás feltétele a képviselő-testület hozzájárulása.
A polgármester hétfő reggel 8 órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, többek között ebben a témában. Az augusztus 10-e óta hallgató helyi Fidesz most kénytelen volt állást foglalni, egyetért-e a cikk állításaival, vagy sem. Csorba Ottó október 13-al leköszönő fideszes tanácsnok előrebocsátotta: egyetért, fel kell lépni a város hírnevét rontó megnyilvánulások ellen. De hozzátette, hogy szerinte máskor is ezt kellett volna tenni, például felemlegette, hogy a polgármester egy ízben a Facebook-oldalán kifogásolta az egyik belvárosi étterem levesének árát és minőségét… Majd azt mondta Csorba: „A polgármester azzal kürtölte tele a sajtót, hogy lehallgatják a telefonját… ” (Megjegyzésünk: a telefonlehallgatásos történet szétkürtölése rejtély, mert nem találkoztunk vele a sajtóban egészen addig, míg Witzmann Mihály kormánypárti parlamenti képviselő be nem jelentette, hogy a polgármester helyett is feljelentést tesz, ezt ugyanis megírta a Fidesz-médiabirodalom része, a megyei sajtó – holott Lengyel Róbert nem azt állította, hogy az ő telefonját hallgatják le, hanem hogy 1. rendőrök állítják, hogy lehallgatják a telefonjukat, 2. volt állami cégvezető kérte a polgármestert, hogy ne beszéljenek telefonon, mert az ő és Lengyel telefonját is lehallgatják).

Csorba Ottó megjegyezte, hogy a polgármester kampányüzemmódba kapcsolt, majd még ezt is mondta a rendkívüli ülésen: „A város jó hírnevének védelme itt is fontos lenne… Építeni kéne, nem rombolni. Nézzünk a tükörbe és a szerint ítélkezzünk!”

„Bátran tükörbe nézek minden reggel – reagált Lengyel Róbert. – Egyébként nem értem, hogy jön ahhoz a leves ára, hogy elítéljük-e vagy sem a 25 ezer tisztességes ember elleni gyalázkodást. De a színházi előadás megvolt, szavazzunk!”

Meglehet, hétfő reggel 8 óra 25-kor meg kellett volna állítani az időt, a felemelő pillanat miatt: a fideszes többségű siófoki képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg a fellépést a fideszes lakájmédiák ellen.

„Egyhangú, bölcs döntés” – zárta az ülést a polgármester. A testület előzőleg még megszavazta azt is, hogy a polgármesteri keretből idén kopjafa állíttatik az aradi tizenhármak emlékére, később egy még méltóbb emlékmű (most csak egy ütött-kopott, még az MDF által  állíttatott tábla van egy magánépület falán), melynek tervezéséhez rajzpályázatot hirdetnek a helyi általános- és középiskolások körében.

 

 

 

About delipart

Check Also

22 millió forinttal verte át ügyfeleit a siófoki autókereskedő

A siófoki ügyészség 27 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük