Home / Déli-part / Búcsú a kempingtől

Búcsú a kempingtől

A balatonszemesi Vadvirágtól. A Facebook-on terjed az írás.

 

“Sajnos nemcsak a nyárnak van vége!

“Minden akadály elhárult a balatonszemesi Vadvirág kemping beépítése elől”– Olvasom döbbenten, de az állam csak akkor esik le igazán, mikor meglátom a hír folytatását.: „A szemesi önkormányzat és a beruházó is arra várt, hogy életbe lépjen az új Balaton-törvény és elkezdődhessen a Vadvirág kemping helyére tervezett luxusszálloda és villapark építése”

Újra átfutok a mondaton, hátha valamit rosszul értek…

Az önkormányzat várta, hogy beszánthassák a Vadvirágot, a 18 hektáron elterülő fás, önálló hosszú partszakasszal rendelkező kempinget, ami egész nyáron dugig van.

A kispénzű emberek nyaralóhelyét, akiknek nincs luxusvillájuk, csak sátruk. Akik nem luxusszállodában, hanem a vadvirág ikerbungalóiban pihennek. (Emlékszem micsoda szintlépésnek éltük meg, amikor sátorról bungalóra váltottunk!!)

Marcival, Petivel és Mátéval 12-13 éves korunk óta ismerjük egymást és a kemping biztos pontja a nyarainknak. Mind tök mással foglalkozunk. Mindenki máshol tart. De évente van 4 nap, amit a Vadvirágban töltünk. Amikor tengózunk amihez egy bokorsor adja a hálót, amikor nádakat gyűjtünk, hogy kialakítsuk a kaput a stukkoláshoz (vízben fejelgetős játék) és amikor késő estig zsugázunk (Canasta, Marci és Máté évek óta vitában vannak a szabályokat illetően), miután teletömjük magunkat lecsóval, amit Kamilla 2 nevű bungalónk rezsóján készítünk. Csak mi fiúk, a barátnők nem jöhetnek! (Bocs lányok ❤️ )

Számtalan kempingező hozza le a gyerekét, mert már ők is itt nyaraltak a szüleikkel. Most ők játszanak minigolfot a kicsikkel vagy tanítgatják őket teniszezni a pályán, amit egy kedves pedagógus házaspár üzemeltet a nyári szünidejükben.
Itt pihenik ki magukat, hogy mikor visszaállnak robotolni, legyen miből táplálkozniuk, hogy legyen mire emlékezniük.
Marci, Peti, Máté és én is így vagyunk ezzel és már kora tavasszal alig várjuk a kempingezést.

A Vadvirág ugyan hatalmas területű, de egy valódi közösség, szinte mindenki visszajáró vendég. De ezután kemping helyett 96 lakásos villapark és egy ötcsillagos szálloda lesz. Mert Takács József polgármester ( az ő veje vezeti azt az egyesületet, amit az önkori tavaly és tavalyelőtt 200-200 ezer forinttal támogatott és aminek tagjairól kiderült, hogy drogot terjesztettek a Balaton körül az elmúlt 6-7 évben https://24.hu/…/balatonszemes-bunmegelozesi-egyesulet-drog…/) végig támogatta, a testület pedig megszavazta- a parti zöldterület megszüntetését, a beépíthetőség megnövelését 15-ről 35 %-ra, a zöldterület csökkentését, a kemping kiemelt fejlesztési területté nyilvánítását… Mindezt cinikusan Augusztus 8-án, pár száz méterre a telthzázas kempingtől, ahol a hőséget a Balaton és a kemping hatalmas, de megpecsételt sorsú fái csillapítják…

Senkit nem ismerek, aki villaparkban vesz házat vagy 5 csillagos luxusszállóban nyaral. Fogalmam sincs ki fogja magát a kivágott platánfák helyén bőrrákosra napozni, lángos és ízes palacsinta helyett a luxusszálloda étteremén hízni.

Ismerek viszont sokakat, akik a Vadvirág felszámolásával a Balaton utolsó üdülőfaluját és a pihenésüket veszítik el!

Ez a Balaton új törvénye. Ezt fogadta el a parlament.

Viszlát Vadvirág!

Sz. Dávid”

 

fotó: Facebook

 

 

 

About delipart

Check Also

Mindenhol jó, de a legjobb Balatonon: egyre többen költöznek a tóparti településekre

Folyamatosan változnak az ingatlanpiaci trendek, ezért is lehet az, hogy míg a fővárosban és a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük