Home / Ország, Világ / 19. század a fürdővárosban

19. század a fürdővárosban

Se vezetékes ivóvíz, se szilárd burkolatú járható utak, se szemétszállítás, se közvilágítás – Tamási fürdőváros külterülete, ahol 30-40 család él. Őértük, a 21. századi körülmények megteremtéséért szervezett tüntetést a minap a tamási ellenzék. 

„A legtöbbet Keresztes László Lóránd LMP-s képviselőnek sikerült elérnie az ügyben – emlékeztetett a Tolna megyei Tamásiban Potocskáné Kőrösi Anita somogyi országgyűlési képviselő (Jobbik). – Parlamenti felszólalása nyomán a Belügyminisztérium felszólította a tamási polgármestert: szüntessék meg azt az állapotot, hogy nem biztosítják a külterületen élők vezetékes ivóvízellátását. Az önkormányzat tartályban szállítja ki a vizet, naponta fejenként 20 litert. A demonstráció egyik felszólalója elmondta: az óvodás gyerekek 3 kilométerről járnak be a városközpontba, mert van ugyan úgynevezett tanyabusz, de az nem megy ki értük. ”

Korábban a Délipart munkatársa is megtekintette a tamási hegyi helyzetet… Járható út valóban éppenhogycsak, a korábbi, de már megszüntetett zöldhulladéklerakó alatti szakadékban a legkülönfélébb lom, hulladék: ajtó, ablak, temetői szemét, faháncs, üveg, hullámpala, oszladozó macskatetem…

„Innen, a szeméthegy irányából folynak a természetes vizek lefelé, abban az irányban, ahol a 30-40 külterületi porta van – magyarázta Tóth Attila, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott helyi civil szervezet polgármesterjelöltje. – Vezetékes víz pedig ugye nincsen a hegyen… Amikor emiatt reklamál valaki, a polgármester azt feleli: költözzön be, senkinek nem muszáj ott lakni… Mi azt szeretnénk, hogy a 9 ezres Tamási fürdővárosban szűnjenek meg a 19. századi állapotok és a külterületre is érkezzen el végre a 21. század!¨

Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő ígéretet tett: nem hagyja annyiban a dolgot, az illetékes hatóságokhoz fordul a tamási külterületen tapasztalható állapotok miatt.

 

Tamási illegális hulladéklerakó a külterületen, oszladozó macskatetemmel

 

About delipart

Check Also

Mindenhol jó, de a legjobb Balatonon: egyre többen költöznek a tóparti településekre

Folyamatosan változnak az ingatlanpiaci trendek, ezért is lehet az, hogy míg a fővárosban és a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük