Home / Közélet / Kampány Pesten: házkutatás után tüntetés

Kampány Pesten: házkutatás után tüntetés

Egyre közelebb a Putyin-féle „demokráciához”?

 

A rendőrség szerda este házkutatást tartott Pikó András, józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampányirodájában. Az esetre azután került sor, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet egy fotó alapján azt állította, a kampánystáb törvénysértő módon választói adatokat másolt le a polgármesterjelölt ajánlási íveiről. A Pikó-stáb ezzel szemben elmondta, a választási irodának leadandó ívek ellenőrzése zajlott, nem pedig illegális adatbázis-építés.

A Mérce azt írja: „A rendőrségi intézkedéseket és a házkutatást a feljelentés után példátlan gyorsasággal hajtották végre, így többekben felmerült a gyanú, hogy a hatóság politikai megrendelésre dolgozik, Karácsony Gergely szerint pedig azzal, hogy a rendőrség politikai megrendelésre avatkozik bele az önkormányzati kampányba, Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy ne lehessen demokráciának nevezni…”

 

A Mérce tudósított a mai fővárosi tüntetésről.

 

„Péntek este hattól tüntetnek Budapesten a józsefvárosi Práter utcán a Pál utcai fiúk szobrainál Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt támogatói, tiltakozva a rendőrség szerda esti akciója ellen, melynek keretében házkutatást tartottak a Pikó-csapat kampányközpontjában…

Pikó szövetségeseit a Pál utcai fiúkhoz, Sára Botond polgármestert és csapatát a vörösingesekhez hasonlította. „Ugyanazt kell tennünk, mint Nemecseknek és Bokának. „Oda kell állnunk az einstandra készülő fideszesek elé, és meg kell majd küzdeniük velünk a grundért.”

Kunhalmi Ágnes (MSZP) emlékeztetett arra, amikor Nyakó Istvánt megakadályozták Kubatov kopaszai, hogy a vasárnapi boltzár ellen adjon be népszavazási kezdeményezést, ahogy véleménye szerint az ÁSZ is a megfélemlítés eszköze, majd ahogy mondta,

„most barátaim, új eszközként itt a politikai rendőrség.”

Úgy gondolja, a Fidesz fél, és minél jobban félnek, annál jobban bedurvulnak és annál durvább eszközöket használnak. Arra is emlékeztetett, mikor Zsigmond Barna fideszes országgyűlési képviselő kiposztolta magát a Kubatov-listával, a rendőrség nem tett semmit.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az Erdogan jelöltjét nemrég legyőző isztambuli polgármestert is idézte, aki azt mondta neki, „a város és a polgárok erejét használom, és ez az erő legyőzhetetlen.”

Karácsony végül a Pikót segítő C8-aktivistáknak adta át a szót, akik a Pál utcai fiúk című musical egyik dalára megénekeltették a közönséget.

 

About delipart

Check Also

Balaton-átevezés: több mint 4000 ember teljesítette a távot

A 8 kilométeres távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lehetett megtenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük