Home / Ország, Világ / Ne a fürdéssel „adjuk el” a Balatont!

Ne a fürdéssel „adjuk el” a Balatont!

… merthogy az a helyzet: az emberek háromnegyedének még ma is a strand jut eszébe először a Balatonról…

 

A balatoni régió jövője nem az, hogy tavaszi és őszi szezonban is erősít, hanem az, ha egész évre alkalmas programokat képes kínálni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Kör elnöke, Laposa Bence.

“Abban hiszünk, hogy ha valaki bármikor hétvégi szabadidős programon gondolkodik, akkor az egyik első lehetőségként a Balaton jusson az eszébe” – mondta Laposa Bence badacsonyi borász az InfoRádió Aréna című műsorában.

A prioritások között a sokadik helyre tenné a fürdőrégiót.

“Nagyon egyszerű oka van:

ahhoz, hogy 35 fokban valaki bemenjen a vízbe és megfürödjön, túl nagy marketingaktivitásra nincs szükség.

Tehát még a kiemelt hónapokban is sokkal inkább azt kellene megmutassuk, hogy a fürdésen kívül mit tud még csinálni a vendég” – mondta.

Minapi újsághír:

A hazai internetezők körében készült felmérés szerint az emberek háromnegyedének a strand első, ami a Balatonról eszébe jut. A 25–29 éveseknél a legnagyobb ez az arány, 88 százalék. A finom borok 20, fesztiválok 16, a biciklizés 13, a kertmozi 11 százaléknak ugrik be a tó nevét hallva.

És egy meglepő, friss információ a Balatontipp.hu-ról:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember 11-én nyilvánosságra hozott adatai szerint a Balatonnál az országosnál is jobban csökkent a turisztikai forgalom a kereskedelmi szálláshelyeken a január elejétől július végéig összesített adatok szerint. A csökkenés mind a hazai, mind a külföldi vendégéjszakák számában érzékelhető.

Tovább növelte az év eddigi részére számolt romlást a júliusi 6,3 százalékos újabb visszaesés. Ebben a hónapban a belföldi forgalom 3,2 százalékkal, a külföldi 12 százalékkal maradt el az előző év júliusától.

Az év első hét hónapjának együttes balatoni vendégforgalma 2,9 százalékkal maradt el az előző év első 7 hónapjának eredményétől. Ebből abelföldi forgalmat külön vizsgálva csak 1,3 százalékos forgalomcsökkenést tapasztalhattunk július végéig, amit egy sikeres augusztus még könnyen korrigálhat. A külföldiek első hét hónapos balatoni forgalmában mért 6,1 százalékos romlást azonban már nehéz lesz javítani az év hátralévő részében.

 

 

About delipart

Check Also

Mérhetetlen mennyiségű aranyat rejt a Balaton mélye

Egy izgalmas kutatási eredmény szerint mérhetetlen aranykincset rejt a magyar tenger mélye, amely több vagonnyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük