Home / Ország, Világ / Siófokon, Zamárdiban és Lengyeltótiban négy, Tabon és Igalban egy polgármesterjelölt

Siófokon, Zamárdiban és Lengyeltótiban négy, Tabon és Igalban egy polgármesterjelölt

Nagycsepelyen, Karádon és Somogytúron például többen indulnak a polgármesteri tisztségért, mint Siófokon. 

 

Nem minden településen tolonganak a polgármester- és a képviselőjelöltek. Körülnéztünk a Balaton déli partján, illetve Észak-Somogyban (a teljesség igénye nélkül!), kik és hányan indulnak a voksokért október 13-án, a valasztas.hu nyilvántartása szerint.

Az már biztosra vehető, hogy ezeken a településeken például marad a jelenlegi polgármester, hiszen egyedüli polgármesterjelölt a valasztas.hu szerint: Tab (Schmidt Jenő, Fidesz-KDNP), Igal (Obbás Gyula, Fidesz-KDNP), Ságvár (Kecskés Gábor, Fidesz-KDNP), Kötcse (Feledy Gyula független), Balatonendréd (Késmárki Tibor független), Balatonőszöd (Antal János, Fidesz-KDNP), Balatonfenyves (Lombár Gábor független), Gyugy (Jelenka György, Fidesz-KDNP, ő egyébként jelenleg is az ország egyik legidősebb polgármestere, 87 éves).

Gyugyon és Kötcsén a képviselőjelöltek sem tolonganak: négyen-négyen jelöltették magukat.

A jelenlegi állás szerint Siófokon 4 polgármesterjelölt indul harcba. Abban a sorrendben, ahogy a szavazólapon szerepel majd a nevük: Ján Zoltán (ESE), dr. Gruber Attila (Fidesz-KDNP), dr. Lengyel Róbert (BSE), dr. Balassa Béla (független).

Zamárdi első embere címéért is ennyien szálltak versenybe: Benkő-Benczúr Balázs (független), Csákovics Gyula (független), dr. Dudás Anita (független) és Erdélyi Zsolt (független).

Lengyeltóti szintén négy polgármesterjelöltje: Antyipenkó Éva (független), Károlyi Bálint (független), Nagy Máté (független), Zsombok Lajos (Fidesz-KDNP).

Balatonföldváron hármas a versengés: Gáspár Imréné (független), Herényi Károly (független), Holovits Huba (Fidesz-KDNP).

Fonyód szintén három polgármesterjelöltje: Árok László (HÖSZE), Hidvégi József (Fidesz-KDNP), Kiss Zoltán (független).

Marcali három indulója: Huszti Gábor (Fidesz-KDNP), Kerekes József (független), Sütő László (MOTTE).

Balatonbogláron páros a verseny: Mészáros Miklós (Fidesz-KDNP), Szabó György (BVE).

Balatonllelén is egy az egy ellen: Bór Norbert (Fidesz-KDNP), Kenéz István (független).

 

Nagy lesz a versengés példának okáért Balatonszemesen és Bábonymegyeren, ahol négyen indulnak a településvezetői tisztségért, még nagyobb Karádon és Somogytúron, ahol öten, valamint Nagycsepelyen, ahol pedig hatan (!) lennének polgármesterek.

 

 

 

About delipart

Check Also

Térfigyelő kamerarendszer buktatta le a siófoki tolvajt

A balatoni tolvajt a siófoki kamerák kapták le, a felvételek alapján pedig könnyű dolga volt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük