Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Óriásplakátok, lámpaoszlopok: az ellenzék kiszorult

Óriásplakátok, lámpaoszlopok: az ellenzék kiszorult

Láthatjuk a különbséget például Siófokon is: a 2018-as országgyűlési választás előtt még nagyjából egyenlők voltak a plakátolási esélyek, ma már csak a Fidesz óriásplakátol és kampányol a villanyoszlopokon, nyilván a „csak a Fidesz” jelszó jegyében – ma már ugyanis az óriásplakát- és az oszlophelyek is Fidesz-közeli oligarchacégeké…

 

A Népszava írta:

„Az ellenzéknek szinte egyáltalán nem lesz óriásplakátja ősszel, mert “elfogytak” a szabad helyek. Az aktivisták viszont összedolgoznak, hogy csökkentsék a kormánypárti előnyt.

Az önkormányzati választásokat megelőző kampányban csak elvétve lesznek óriásplakátjai és citylight hirdetései az ellenzéki pártoknak – derült ki lapunk körkérdéséből.

Lapunk megkeresett két jelentős plakátcéget, a Publimont Kft.-t és a JCDecaux Hungary Zrt.-t is arról érdeklődve, hogy mely pártok keresték meg őket, hány helyük van és volt-e olyan ajánlatkérés, amelyet elutasítottak, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja azt mondta: vidéken nehezebb a helyzet, hiszen az oszlopok többek között az E.on-hoz, vagy az ELMŰ-höz tartoznak. – Az E.on elküldött bennünket a kormányközeli Garancsi István-féle Esmához, hiszen ők rendelkeznek a felületeikkel. Ezért ők nem is tették lehetővé az ingyenes plakátolást a kampányidőszakban – mutatott rá Hajnal Miklós.

Varju László, a DK alelnöke és kampányfőnöke érdeklődésünkre azt mondta, „általában közös arculattal, közösen kampányolunk.” A DK egyébként szeretett volna óriásplakátokat, de több ajánlatkérésükre is elutasítást kaptak, mondván nincsenek megvásárolható helyek. – Két értékesítő ügynökség jelezte vissza hogy sem Budapesten, sem vidéken nincs a nagyobb városokban plakáthely.

Egy másik ellenzéki párt politikusa is azt mondta, közös kampány, és közös források lesznek. Az ellenzéki pártok közös kampánycsapatokat hoztak létre, mindenki egyenlően veszi ki a részét a munkából. Azzal kalkulálnak, hogy az erősebb adatbázissal rendelkező pártok kisegítik a több aktivistát felvonultató formációkat – és fordítva. ”

 

 

fotó: Siófokon még a Sió-Rom Cigány Egyesület is kapott plakáthelyeket…

 

 

About delipart

Check Also

A Balaton amúgy mindenkié, de kié konkrétan? Itt tartunk, 2020 májusában

A Válaszonline szedte össze, idézet a cikk bevezetőjéből: „Jelenleg 42 projekthelyszínt tudhatnak maguknál – országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük