Home / Egészséges életmód / Környezetvédelem / Demonstráltak a Balaton-közeli hulladéklerakó bezárásáért, almát adtak Simicskának

Demonstráltak a Balaton-közeli hulladéklerakó bezárásáért, almát adtak Simicskának

Almát és szórólapot osztogattak az autósoknak a félpályás útzárral a királyszentistváni hulladékkezelő működése ellen tiltakozó civilek Veszprémben. Volt, aki elfogadta, volt, aki nem – írja a magyarnarancs.hu. Simicska Lajos elfogadta.

 

A Balaton-közeli hulladékudvar bűzéről és tüzéről a Délipart is töbször írt. A mai veszprémi demonstrációról a magyarnarancs.hu számolt be. Ebből idézünk:

„A szervező, Soós Gábor a keddi útlezáráskor radikális álláspontot képviselt: a Narancs.hu-nak azt mondta, addig folytatják a tiltakozást, amíg a szeméttelep be nem zár, vagy egy illetékes személytől nem kapnak erre vonatkozó konkrét ígéretet.

„Elegünk van a szemétszagból” címmel évekkel ezelőtt alakítottak egy Facebook-csoportot a lerakó környékén élő települések – Királyszentistván, Vilonya, Papkeszi, Litér, Balatonfűzfő – lakói. Ennek a csoportnak ma több mint ezer tagja van, közéjük tartozik Soós Gábor is.

„Azért vagyunk Veszprémben – közölte a szervező –, mert nagyobb figyelmet szeretnének elérni, valamint a megyeszékhely önkormányzata is azon 158 település közé tartozik, amelyek létrehozták az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulást.”

Már tavaly is felmerült a telep bezárása, mégpedig a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. javaslata alapján. Indok: a létesítmény nem tudta megszüntetni a bűzhatást, nem tud a működésével szemben felállított paramétereknek megfelelni. Azonban a bezárást a társulás tanácsa nem szavazta meg, a telep működik, és a maradt a bűz is. Mindezt tetézte, hogy idén augusztus 10-én tűz ütött ki a hulladéklerakóban, a környéket hatalmas, fekete füst árasztotta el.

Soós Gábor azt is elmondta, a kora délutáni órákig elhaladt előttük Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere, de ő nem húzta le a kocsi ablakát, nem kért almát és szórólapot. A Veszprémben élő Simicska Lajos viszont mindkettőt elfogadta, de kommentárt nem fűzött hozzá.”

 

 

fotó: magyarnarancs.hu

 

 

About delipart

Check Also

Törvényjavaslat tavainkért, így a Balatonért is

— vajon megszavazzák? Vagy egyáltalán, engedik a T. Ház elé vinni?   A Mérce cikke: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük