Home / Kékfény / A propagandamédia figyelmébe: Siófok se volt fertő a nyáron és a Balaton se

A propagandamédia figyelmébe: Siófok se volt fertő a nyáron és a Balaton se

A közhangulatot negatívan befolyásoló, kirívó bűncselekmények nem történtek sem a Balatonnál, sem a Velencei-tónál a nyári főszezonban – értékelt a rendőrség.

 

A két kiemelt turisztikai centrumban június 1. és szeptember 15. között vagyon elleni bűncselekményekből 21 százalékkal kevesebb volt mint tavaly, miközben az előző évhez képest a tulajdon elleni bűncselekmények 35 százalékkal csökkentek.

A Balatonból 262 esetben mentettek ki embereket, a Velencei-tóból hetvenszer. Heten fulladtak a Balatonba, a halálesetek egyike sem kirívó jogsértésből adódott, a felelőtlenség és a rossz egészségi állapot volt a két jellemző ok.

 

Idén kijöttünk az 50 millió forintból” 

Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármesternek a Petőfi sétány szezonját értékelő Facebook-bejegyzéséből:

„A rendőrség adatai szerint, a Petőfi sétány közbiztonsági mutatói az idén kiemelkedőek (de a város össz bűnözési adatai is figyelemre méltóak). Nem mintha nem lenne még mit tenni. Ajaj, dehogy nincs! De az biztos, hogy 5 év alatt nagyot léptünk itt előre, bárhogy is próbálják egyesek ezt is befeketíteni.

Az idei nyáron a biztonsági őrzés felügyeletét személyesen láttam el, a magam által kiválasztott új biztonsági vezető, egy volt siófoki rendőr közreműködésével.
Önmagában eredmény, h a korábbi években a Balaton-Parti Kft. mindig plusz pénzért fordult ősszel a városhoz, mert az általunk biztosított keretből (50 millió Ft) nem jött ki az őrzésük. Tavaly pl. majd 20 milliós „utólagos pótlást” kért a felmerült plusz költségekre. Idén a kereten belül maradtunk, így az “utólag még befizetendő összeg” 0, azaz nulla Ft.

Nem utolsó szempont az sem, hogy, amíg az első őrzött esztendőben még 11, a Balaton-Parti Kft. által fizetett, a sétányt őrző biztonsági őr ellen indított a rendőrség büntető eljárásokat garázdaság, testi sértés, vagy épp lopás miatt (akiknek egy részéről az is kiderült, hogy nem is volt érvényes biztonsági őri igazolványuk, ott sem lehettek volna), az idénre ez a szám szintén nullára olvadt.

Az általam 2019-re felkért biztonsági vezető, Ressinka Imre, a korábban a Balaton-Parti Kft. által foglalkoztatott budapesti biztonsági vezető fizetéséhez képest jelentősen kevesebb pénzért, de szakmai megítélésem szerint, magasabb színvonalú munkát végzett. Elődjével ellentétben, ő a helyi és megyei rendőrséggel és a városőreinkkel is kiváló munkakapcsolatban dolgozott.

Úgy döntöttem, hogy a biztonsági vezetőt, valamint az ő javaslatára egy biztonsági őrt és egy biztonsági kamera-operátort oklevél és tárgyjutalom elismerésben részesítek az elvégzett munkájukért.”

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük