Home / Közélet / A propagandamédia újra támad

A propagandamédia újra támad

A Pesti Srácok és a Ripost után most a Hír tévé és az Origó lendült támadásba a Fidesz-médiabirodalom számos alegysége közül a köreiket roppantul zavaró Lengyel Róbert polgármester ellen, de ezzel együtt közvetve Siófok ellen is…

 

Amint közismert, két kormányhű „heccmédia” hazug cikkei miatt nemrég Siófok fideszes többségű képviselő-testületének döntésével indult eljárás, de persze ez nem veszi el a „propagandabirodalom” kedvét a lejárató riportoktól és cikkektől, most épp az Origó ezt híreszteli:

„Lengyel Róbert egy olyan céget bízott meg a Petőfi sétány lezárt területeinek őrzésével, amely a NAV feketelistáján szerepel. A Perfekt Hungaria 2002 Security Kft. szerepel a NAV be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató adózók listáján….”

Dr. Lengyel Róbert polgármester azt mondta: – Közbeszerzési eljárással lett a cég kiválasztva és ahogyan Siófok város közbeszerzési eljárásait mindig, úgy ezt is a „Fidesz-barát” közbeszereztető társaság bonyolította, én szándékosan teljesen távol tartottam magam a témától. A döntés az önkormányzat fideszes többségű közbeszerzési dönteshozó testületéé volt, nekem csupán annyi a szerepem, hogy ha bólintottak, a város nevében aláírjak”.

(Zárójelben: egy hasonló témával már megjárta a kormánymédia, korábban az ezüstparti kikötőbővítés kapcsán híresztelte, hogy a beruházásban érdekelt Tácsik Attila Lengyel Róbert „embere”, de mostanra lehullott a lepel: Tácsik hogy, hogy nem, de a Fidesz megyei közgyűlési jelöltlistáján szerepel…)

((Dupla zárójel: az Origó cikke Lengyel bűnéül rója fel – a Fidesz polgármesterjelöltjét idézve – azt is, hogy nem Siófok, hanem Zamárdi rendezte a Red Bull Air Race repülős versenyt – holott nem ismert egyetlen, a verseny városba hozatalát támogató akkori siófoki fideszes nyilatkozat sem, képviselő-testület elé kerülő javaslatról nem is beszélve, ahol az igen bő fideszes többség simán megszavazhatta volna, hogy kezdeményezi a verseny Siófokra hozatalát…))

 

Ami a siófoki Petőfi sétány témájában valóban hírértékű, arról persze hallgat a propagandamédia (sőt, éppen hogy elhazudja a tényeket), arról, hogy legalább 90 (!) százalékkal kevesebb az ott elkövetett bűncselekmények száma a 2016 előtti állapotokhoz képest. A rendőség szerint is jelentős mértékben hozzájárult ehhez Lengyel Róbert polgármester 2016-tól élő koncepciója a sétány őrzéséről, új rendjéről, melyet a teljes képviselő-testület megszavazott.

Vagy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye az augusztusi hazug, lejárató célzatú riportok nyomán:

„Az elmúlt időszakban több médiatartalom-szolgáltató állította cikkeiben, hogy Siófok élhetetlen a Petőfi sétányon tapasztalható jogsértések miatt. Az igazság ezzel szemben az, hogy a hivatalos statisztikai adatok alapján évek óta javul a közbiztonság, egyre kevesebb bűncselekmény történik. A Petőfi sétányon június 1. és augusztus 11. között 2016-ban 74 bűncselekményt regisztráltak, míg idén 26-ot, melyből 13 esetben már rendőrkézre került az elkövető. A fenti időszakban ráadásul a 72 napból 48 olyan nap volt, amikor egyáltalán nem történt bűncselekmény.

Tény, hogy az idegenforgalmi szezonban a város lakossága a többszörösére duzzad, megnövekedett látogatói létszám és éjszakába nyúló rendezvények jellemzik a sétányt és környékét. A rendőrség az évnek ebben az időszakában megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait.

A sétány biztonsága kapcsán a rendőrség az érintettek bevonásával rendszeresen egyeztető tárgyalásokat folytat, az együttműködés napi szintű, folyamatos. Ezeken az értekezleten a részt vevők felől az újságcikkekben említett panasz nem merült fel.

Siófok és a Petőfi sétány közbiztonsága továbbra is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes.”

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük