Home / Közélet / Utolsó ülés: nem hagyták, hogy a következő testület döntsön az 50 milliós kézilabda-támogatásról

Utolsó ülés: nem hagyták, hogy a következő testület döntsön az 50 milliós kézilabda-támogatásról

Béke, őszintén szép, elköszönő gondolatok a végén, de közben az öt évig jelentős többségben lévő Fidesz-frakció vezetője „az elvesztegetett lehetőségek ciklusának” titulálta a véget érő öt évet és a fideszes többség előre biztosított 50 milliót a kézilabdacsapat most induló szezonjára, nem hagyva meg a következő testületnek a döntést, noha eredetileg a pénzügyi bizottság is ezt javasolta… Cikluszáró ülést tartott csütörtökön a siófoki képviselő-testület.

 

Egyhangúlag szavazta meg a siófoki képviselő-testület a ciklusprogram teljesítéséről szóló beszámolót. Lengyel Róbert polgármester szerint „nem volt zökkenőmentes 5 év, de komoly munka áll mögöttünk”. Szajcz Adrián, a többségi Fidesz-frakció vezetője „elvesztegetett lehetőségek ciklusáról” beszélt és arról, hogy valójában október 13-án szavaznak majd a ciklusprogramról a siófokiak. A polgármester ezek után azt mondta: „Nem kívánom kommentálni a ciklusprogramot, hiszen ez a saját közös munkánk és kampánycélokra sem kívánom felhasználni a testületi ülést.”

Az emlegetett ciklusprogramban egyébként a beruházások címszó alatt például 33 oldalnyi felsorolás olvasható a 2015-19-es időszakról, megtekinthető a város honlapján, a siofok.hu-n is.

„A város megbízhatóan, jól gazdálkodik” – állapította meg Csorba Ottó, a pénzügyi bizottság ugyancsak fideszes elnöke. Az utolsó ülés egyik „izgalmasnak ígérkező” napirendi pontja volt a Siófok KC női kézilabdacsapatának kérelme; a tavalyi 25-tel szemben idén 50 millió forintos önkormányzati támogatást kértek az EHF Kupa várható költségeire hivatkozva. Csorba Ottó pénzügyi bizottsági elnök arról tájékoztatta a testületet: bizottsága azt a javaslatot szavazta meg, hogy 2019-re adjon 6 millió forintot a város a klubnak, az 50 millió későbbre ütemezett részéről pedig döntsön a következő képviselő-testület. Lengyel Róbert polgármester ellenben amondó volt: ugyanúgy 25 millióra vállaljon elkötelezettséget a város a kézilabdaklub felé, mint tavaly, így most szavazzon meg a testület 5 milliót, majd a 20 millió odaítéléséről hozzon végleges döntést a következő testület.

Az október 13-án nem induló fideszes Lapos Gábor egy harmadik variációt dobott be, azt, hogy már most döntsön a testület az 50 milliós támogatásról, ne bízzák a következőre.

Lengyel Róbert javaslata 2 igen szavazattal (Lengyel Róbert, Völgyi Lajos), 5 nem szavazattal (Szajcz Adrián, Mezőfi Józsefné, Lapos Gábor, Hamvas Péter, Safar Ahmed) és 5 tartózkodással (Csorba Ottó, Orbánné Wald Marianna, Szamosi Lóránt, Nagy Sándorné, Ujvári István) nem ment át, Laposé azonban 9 igen szavazattal, 2 ellenében és egy tartózkodással (nemet nyomott Lengyel Róbert és Völgyi Lajos, tartózkodott Orbánné Wald Marianna) átment, amivel még a Csorba Ottó által néhány perccel korábban elővezetett variációt is leszavazták.

Amit megszavaztak:

(Idézet az előterjesztésből)

2. változat
A Képviselő-testület az előterjesztésben foglaltakat megismerte, támogatja, és az alábbi ütemezés szerint állapítja meg a Siófoki Kézilabda és Tenisz Club női kézilabda csapatának az EHF kupában történő szereplésével összefüggően a támogatást és a kifizetést:
– Selejtező körben történő részvételért: 6 millió Ft;
– Csoportköri mérkőzéseken való részvételre: 20 millió Ft;
– Negyeddöntőben való részvételért: 7 millió Ft,
– Elődöntőben való részvételért: 7 millió Ft,
– Kupadöntőben való részvételért: 5 millió Ft,
– Kupa megnyerése esetén 5 millió Ft.

Az utolsó ülésen kiderült az is, hogy egyelőre nem kezdődik el a déli városrész csapadékvízelvezetési beruházása, annyira elszálltak az árak és módosítani kell a műszaki tartalmat is. A legvégén Ujvári István kért szót, és a leghoszabb időn át egyéni körzetből bejutott képviselőként (ötször választották meg, tehát 21 év után búcsúzik a képviselőségtől) köszönt el, egy korábbi képviselőt, Szente Imrét idézve: „Nagy élmény ide bekerülni, nagy élmény innen kikerülni”. Ugyanennyi időt töltött a testületben Csorba Ottó is, aki ugyancsak elköszönőként arról beszélt, hogy a viták viszik előre a dolgokat és minden vitázó Siófok javát akarta szolgálni.

Az október 13-án nem induló képviselők a cikluszáró ülésen Lengyel Róbert polgármestertől kis ajándékot, társaiktól és a hallgatóságtól tapsot kaptak.

 

 

fotó: siofok.hu

 

 

About delipart

Check Also

A budapesti közlekedési dugók teljesen összezavarták a természetet

Ez a szarvas is már csak a Dunában tud haladni, ezért ide menekült a nagykörútról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük