Home / Közélet / Tessék választani, ki futamodott meg, ki a gyáva nyúl…

Tessék választani, ki futamodott meg, ki a gyáva nyúl…

„Megfutamodott…”

„Gyáva nyúl…”

 

Gruber Attila (Fidesz) vitára hívta ki Lengyel Róbertet (Becsülettel Siófokért Egyesület), egy darabig úgy tűnt, meglehet az országosan is ritkaság számba menő polgármesterjelölti vita Siófokon, mígnem…

Addig provokálta a kihívó nemleges válaszokkal és vállalhatatlan vitafeltételekkel a polgármestert, mire utóbbi kénytelen volt visszautasítani a diktált feltételeket, s válaszul máris itt a válasz: Gruber szerint Lengyel megfutamodott.

Ahogyan a Délipart is megírta, azt követően, hogy a fideszes jelöltnek előbb a polgármester egyeztetési időpontja, majd a saját maga által javasolt időpont sem felelt meg, írásos egyeztetés címszóval három feltételt támasztott: 1. a vitát csak a Fidesz-propagandát folyamatosan közvetítő Somogy tévé adja, 2. közönség ne legyen, 3. a moderátor is a saját berkeikből legyen.

Újabb levélváltás következett a felek között, a polgármester természetesen nem ment bele ilyen, csak fideszes értelmezésben „demokratikus” és „nyilvános” vitába, mire a kihívó hosszas levélben fenyegetéssel és még sok minden mással megvádolta Lengyelt, de egyetlen fél mondatot sem írt arról, hogy a vita általa diktált feltételein szándékában állna változtatni. Vagyis, ragaszkodott eredeti, „erősen egyoldalú” és átlátszó feltételeihez.

Ezek után már valóban csak a vitavita lecsengetése maradt, íme:

Gruber: Lengyel megfutamodott.

Lengyel: A küzdősport nyelvére lefordítva, ez az a szitu, amikor az ellenfél gyáva nyúlként leugrik a szőnyegről.

Tessék választani! Ne csak most, október 13-án is…

 

 

 

About delipart

Check Also

A Balaton amúgy mindenkié, de kié konkrétan? Itt tartunk, 2020 májusában

A Válaszonline szedte össze, idézet a cikk bevezetőjéből: „Jelenleg 42 projekthelyszínt tudhatnak maguknál – országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük