Home / Közélet / Megszületett az ellenzéki választó

Megszületett az ellenzéki választó

Megszületett az ellenzéki választó, a mai választás rossz ellenzéki eredmény esetén sem a vég, hanem valaminek a kezdete.

Haraszti Miklós-interjú a Népszavában.

 

Erős mondatok:

 

A mostani választás tétje az, hogy az ellenzék sikeres együttműködése következtében stratégiai helyszíneken bizonyosodik be: szoros a verseny, vagyis a Fidesz legyőzhető, persze csak egy folyamat végén. A Fidesz által teremtett választási rendszer logikájához kilenc év után most nő fel először az ellenzék. A vasárnapi voksolás még néhány fájó alulmaradás esetén sem a vég lesz, hanem a kezdet.

 

…a szabadságot nemcsak idegen hatalmak vehetik el, hanem demokratikus úton is el lehet veszíteni. Például, ha maffiózókat választanak meg, vagy akár csak túlnyeréshez segítenek egy erőt. Amikor ezt a válságot egy társadalom végigvívja és saját erejéből legyőzi, akkor ellenállóbbá válik az immunrendszere a későbbi bitorlókkal szemben

 

…megszületett az „ellenzéki választó”, akinek szinte mindegy kire szavaz, csak azt nézi, hogy a választottja közösen dolgozzon és ne a lehetséges partnerével viaskodjon.

 

…a Jobbikban megértették: érdekük a demokrácia helyreállítása. Addig voltak együttműködésre elfogadhatatlanok, amíg azt remélték, hogy a Fideszt válthatják a demokrácia megsemmisítőiként

 

A teljes interjú:

https://nepszava.hu/3053365_megszuletett-az-ellenzeki-valaszto–interju-haraszti-miklossal

About delipart

Check Also

Licit a csopaki kikötőre: 464 milliónál tart

52 millióról indult. Nem erről volt szó, mondja a Balatoni Szövetség elnöke.   A hirbalaton.hu …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük