Home / Közélet / Siófoki roma elnök: nincs és nem is lesz elképzelés a helyi cigányság felemelésére

Siófoki roma elnök: nincs és nem is lesz elképzelés a helyi cigányság felemelésére

Csak a támogatást kérik, az adófizetők pénzéből, nyilván nagy tisztelettel…

 

Ismert, hogy a Siófoki Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak idén, a választások évében a korábbiaknál nagyobb összegű, 10 millió forintos támogatást szavazott meg a fideszes többségű képviselő-testület.

Ismert, hogy a választási kampány kezdetén óriásplakátokat és szórólapokat adott ki az egyébként a nyilvántartás szerint évek óta nem működő Sió Rom Cigány Egyesület, melynek elnöke ugyanaz a Németh Zsolt, aki a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke is. Ezek a plakátok és szórólapok Lengyel Róbert polgármestert próbálták meg lejáratni. Az egyik nyomán, amiben Czeglédy Csaba is érintett, feljelentést tett a szombathelyi ügyvéd és eljárás indult.

Lengyel Róbert polgármester több fórumon és kiadványban egyértelművé tette: amennyiben ő marad a polgármester és meglesz hozzá a testületi többsége, a civil támogatások gyökeres átalakítására készül. Például „a cigány kisebbségi önkormányzat automatikus, 10 milliós támogatása helyett támogatás csak a helyi cigányság felemelését célzó programok, értelmes elképzelések esetén!”.

Erre reagált Facebook-oldalán Németh Zsolt roma önkormányzati elnök. Irományában azt a következtetést vonja le Lengyel Róbert szavaiból: a helyi cigányság a jövőben semmit sem remélhet. Ezzel maga ismeri el, hogy nemhogy eddig se volt, ezután se lesz programjuk a helyi romák felemelése érdekében, mert ha nem így volna, nyilván azt írta volna: ilyen elképzelések egész sorát fogják az akármilyen összetételű képviselő-testület telé tárni, támogatást kérve hozzá.

Szó szerint ezt írta Faebook-oldalán Németh:

„Dr lengyel Róbert Siófok Város polgármestere a mai napi facebook megosztásában emlitést tesz Siófok Város Cigány Önkormányzatáról, mégpedig nyiltan és határozottan kijelenti hogy Ha ő marad akkor a helyi Cigány önkormányzat ő tőle ne is reméljen semmit.”

Dr. Lengyel Róbert polgármester egyébként nemrég közérdekű adatigényléssel fordult Németh Zsolthoz, azt kérve: tételesen szíveskedjen leírni, mire költötte idén a siófoki roma önkormányzat az adófizetők pénzéből kapott támogatást. A válaszadási határidő leteltével válasz információnk szerint nem érkezett a polgármesterhez.

 

 

About delipart

Check Also

Törvényjavaslat tavainkért, így a Balatonért is

— vajon megszavazzák? Vagy egyáltalán, engedik a T. Ház elé vinni?   A Mérce cikke: …

3 hozzászólás

 1. Perényi Gellért

  Széjjel szórtak mindent, a disznó tisztább mint ezek ,semmit nem takarítanak össze a környezetükben, adót nem fizetnek, de azt elvárják, hogy valaki mindig összetakarítson utánuk!!?? Tipikus cigány mentalitás! ezzel nem lehet “rajoskodni”!!

  • Perényi Gellért

   Szemétdombot csinálnak a környezetükből és utána elvárják, hogy majd valaki rendet csinál körülöttük??! Magatoknak dolgoztok, ne a valagatokat növeljétek, elkezdhetitek a szemétszedést, és a rendcsinálást!!!

  • Perényi Gellért

   Szemétdombot csinálnak a környezetükből és utána elvárják, hogy majd valaki rendet csinál körülöttük??! Magatoknak dolgoztok, ne a valagatokat növeljétek, elkezdhetitek a szemétszedést, és a rendcsinálást!!! NEM UGYANAZT ÍRTAM!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük