Home / Déli-part / Déli part: Szárszó meglepetés, Szemes nem

Déli part: Szárszó meglepetés, Szemes nem

Balatonszárszó elmúlt évtizedbéli fejlődése se volt elég a polgármester újraválasztásához, Balatonszemesen úgy tűnik, a szavazók büntették, hogy a polgármester veje drogügybe keveredett.

 

Kevés meglepetést hozott az október 13-i választás a Balaton déli partján. Habár nincs (már) Balaton-partja Balatonszabadinak, az érdekesség kedvéért megjegyzésre érdemes: egyetlen voks döntött Hosszú-Kanász Eszter javára (535) a regnáló faluvezetővel, Király Kálmánnal szemben (534), ha csak nem lesz újraszámolás és változás…

A balatonszárszóit minősíthetjük meglepetés-eredménynek: Fekete János (független) százalékos arányban kifejezve 61-39-re győzte le a Szárszót 9 éve vezető és felfejlesztő (a turizmus térképére helyező) Dorogi Sándort.

A falu fejlődése tehát Szárszón nem volt elég a szavazóknak, Szemesen viszont feltehetően a drogbotrány igen: Takács József, az addigi polgármester mindössze 10 százalékot kapott, a fideszes Szomorú Szilárd 62 százalékkal győzött.

Fonyódon Hidvégi József (Fidesz-KDNP) biztosan győzte le ellenzéki egyesületes vetélytársát, a 9 fős testületbe is 8 fideszes került… Balatonbogláron is maradt Mészáros Miklós (Fidesz-KDNP, 62,6 százalék), de most a 2014-19-es ciklussal ellentétben egy fős fideszes többség (5-4) lesz a testületben.

Balatonlellén, Balatonföldváron és Zamárdiban sem történt változás, Kenéz István (független), Holovits Huba (Fidesz-KDNP) és Csákovics Gyula (független) folytathatja városa élén; Kenéz fideszes ellenfelét győzte le 55-45 arányban, Holovits az országszerte ismert Herényi Károlyt (57-41), a zamárdi polgármester pedig korábbi jegyzőjét (51-46).

 

….

A 24. hu cikke hasonló témában:

https://24.hu/kozelet/2019/10/15/balaton-valasztas-onkormanyzati-valasztas/

 

 

fotó: Balatonszárszó, Sárkányfesztivál, 2019

 

About delipart

Check Also

Négy óra után még több pénzt ért a szavazat

Borsodi választási riport a romasorról, az N1 tévétől:     https://youtu.be/OWbP4AG8KX0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük