Home / Közélet / Így győzte le Dávid Góliátot Siófokon

Így győzte le Dávid Góliátot Siófokon

Ellenzéki-civil együttműködéssel.

Ha 2014-ben nem külön indul az ellenzék és úgy számolunk, hogy szavazataik összeadódtak volna, már akkor is 7 helyett csak 3 fideszes képviselő nyert volna választókerületet Siófokon…

Most azonban az ellenzék hátralépett és átengedte a terepet a Becsülettel Siófokért Egyesület jelöltjeinek. Ennek (is) köszönhető az október 13-i siófoki végeredmény: 6 körzetet hozott el az egyesület, egyet az egyesület által támogatott független jelölt és kettőt a Fidesz-KDNP.

A legnagyobb arányú győzelmet (242 szavazat különbséggel) Kocsisné Várnagy Tünde aratta a 4-es választókerületben, nem sokkal maradt el ettől a 8-asban a független dr. Nagy Gábor (231, és itt a legnagyobb meglepetés az volt, hogy az ugyancsak független, hosszú idő óta képviselő, korábban alpolgármester Nagy Sándorné csak harmadik lett), Kenyér Anikó 108-ot voksot vert Szajcz Adriánra a 6-osban, Juhász Attila 84-el nyert az 5-ösben, Jánossy Gábor a 3-asban 68 szavazattal győzött Szamosi Lóránt előtt, a legkisebb különbség a kiliti-töreki 7-es választókerületben alakult ki, Virág Erzsébet előnye 15 voks lett a végén.

Az 1-esben Safar Ahmed 263 szavazatnyi előnnyel győzte le Ságodi Zoltánt, a 2-esben Gencsi Attila 57-tel Völgyi Lajost.

Míg 2014-ben 48, idén közel 54 százalékos volt a részvétel Siófokon (6 százalékkal magasabb az országos átlagnál) és dr. Lengyel Róbert (Becsülettel Siófokért) közel ugyanannyi szavazatot kapott; akkor 5982-t, most 5873-at. Akkor 62 százalékkal nyert, Balázs Árpád (35) előtt, most 53 százalékkal, Gruber Attila (42) előtt.

A 24 szavazókörből 20-ban Lengyel Róbert kapott több szavazatot, 4-ben Gruber Attila. A legnagyobb arányban a Balaton-parti Kft. központjában nyert a fideszes kihívó (168-135), míg Lengyel Róbert a legjobb eredményeket ezekben a szavazókörökben érte el:

Pitypang óvoda, 20. szavazókör: 411-244

Kiliti Aszatalos utcai iskola: 448-299

Krúdy iskola, 8. szavazókör: 326-180

Idézet a Becsülettel Siófokért által a választási kampányban kiadott programfüzetből:

Interjú dr. Lengyel Róberttel

„Kistarisznyás Dávidok és pénzzel kitömött Góliátok¨

– Azt nyilatkozta egy helyütt, hogy Dávid és Góliát harca folyik most Siófokon. Dávid legyőzheti Góliátot?

– Le. Ez a választás most az egyszerű emberek és a gazdagok, oligarchák csatája is lesz…. Mi vagyunk a kistarisznyás Dávidok, ők a pénzzel kitömött Góliátok, de ne feledjük, anno Dávid ledöntötte Góliátot…”

 

 

About delipart

Check Also

Most a szemét államosítása van soron

És persze „viszi” az állam az önkormányzatok létesítményeit és eszközeit is.   A Mérce cikke: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük