Home / Közélet / A propagandagépezet első kudarca

A propagandagépezet első kudarca

A meglehetős túlsúlyba került kormánypropaganda első bukása is volt az október 13-i önkormányzati választás. Ide sorolhatók a kormánypárti „közvéleménykutatók” is…

A HVG cikkéből:

„A G7 összesítése szerint ugyan mindig a Fidesz ellenőrzi a vidéki városok lakosságának többségét, de rengeteg területet és embert vesztett. Tízezer főnél nagyobb vidéki városokban négymillió ember él Magyarországon, összesen 136 ekkora településen. 2010-ben és 2014-ben a Fidesz tarolt ezekben a városokban, a legutóbbi választás után a lakosság 75 százalékát vezette fideszes polgármester, most viszont 700 ezer olyan ember van, akiknek már nem fideszes a polgármestere.

Volt olyan pillanat, amikor a kormányközeli elemzőintézetek egyike, a Nézőpont 18 százalékpontos előnyt mért a később legyőzött Tarlós Istvánnak. Az olló szűkült, és bár az utolsó mérés idején már „csak” 6 pont volt Karácsony hátránya, az erre figyelő és ezt feltétel nélkül elfogadó Fidesz-közönség mégis azt érezhette, hiába kopogtat vagy hívja telefonon az őt szavazásra rábíró, Kubatov-listát szorongató Fidesz-aktivista, ennek a választásnak nincs tétje, Tarlós nyeregben van. Közben a Századvég oldalán arról szóltak (és szólnak most is) a hírek, hogy „a baloldali szavazók is Tarlós győzelmét várják – Karácsony esélytelen”.

 

A teljes cikk:

https://hvg.hu/itthon/20191017_Bebizonyosodott_a_Fidesznel_a_valasztasi_gyozelemhez_nem_eleg_az_adatbazis

 

 

About delipart

Check Also

Likviditási gondok, szabad strandból fizetős, nem lesz járdaépítés, se önerő…

A hirbalaton.hu-n találtuk: panaszkodnak a polgármesterek (igen, a fideszesek is!) a megyei sajtónak… Néhány idézet: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük