Home / Ország, Világ / „Siófok a fertő városa lett” – helyreigazításra kötelezte a bíróság a Ripostot

„Siófok a fertő városa lett” – helyreigazításra kötelezte a bíróság a Ripostot

És a kártérítési per még majd csak később jöhet…

Nagy visszhangot váltott ki a nyáron a fideszes propagandamédia (Ripost, Pesti Srácok) választások előtti, lejárató szándékú cikke, melyben azt állították, hogy Siófok a fertő városa lett, ahol már a gyerekeket se merik az utcára engedni. Az is emlékezetes: cikluszáró ülésén a korábbi siófoki képviselő-testület egyhangúlag, tehát a fideszesek voksaival szavazta meg, hogy a város indítson pert a fideszes heccmédia cikkei miatt.

A Ripostot most első fokon helyreigazításra kötelezte a bíróság. Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester arról számolt be Facebook-oldalán: a sajtó-helyreigazítási perben a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint, az említett cikk címe alatt, a szövege felett, 30 napra a következő helyreigazítást kell közölniük:

„A 2019. augusztus 10-én „Zsebtolvajok és prostik szállták meg Siófokot-a fertő városa lett” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Siófok legfontosabb sétányáról zsebtolvajok és prostituáltak elüldözik a családokat, az önkormányzat által megbízott biztonsági szolgálat munkatársai pedig nem tesznek ez ellen a családok védelmében. Valótlanul állítottuk, hogy a siófoki önkormányzat által megbízott biztonsági szolgálat munkatársainak szeme láttára ott bárkit kiszolgálnak alkohollal. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a korzón kora este meztelen táncoslányokat lehet látni.”

A polgármester azt is írta: „Amennyiben ez az ítélet jogerős is lesz, kártérítési pert is szándékozom a Ripost.hu ellen indítani. Vésődjön minél jobban a tudatukba: nem hagyom, pontosabban mi siófokiak nem hagyjuk a városunkat újságíróknak ilyen alantas, hazug eszközökkel, következmények nélkül lejáratni.”

 

 

 

About delipart

Check Also

Aláírásgyűjtés indult a Balaton megvédéséért

A siófoki polgármester írta alá elsőként.   Az Alfahír cikke:   https://alfahir.hu/2021/04/09/balaton_a_balaton_mindenkie_potocskane_korosi_anita_jobbik_lengyel_robert_siofok_kampany    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük