Home / Közélet / Egyedi jelenség, vagy jellemző a Fideszre a Borkai-botrány?

Egyedi jelenség, vagy jellemző a Fideszre a Borkai-botrány?

Ezt a kérdést is feltette a felmérés, melynek az eredményét a mai Népszava elemzi.
„Még a kormánypártiak harmada is úgy gondolja, hogy Orbán Viktor kormányfő tudott a győri polgármester viselt dolgairól – derül ki a Publicus friss felméréséből.
Működött a kormánymédia hírelhallgatása a Borkai-ügyben, de ezúttal ez kevés volt, a szexvideóról és a korrupciógyanús ügyekről szóló hírek utat törtek az emberek több mint kétharmadához – olvasható ki az újraválasztott győri polgármester botránya kapcsán készített Publicus-felmérés adataiból. Jól kimutatható ugyanis, hogy ott hallottak a legkevesebben a botrányról, ahol a kormánypárti sajtó, azaz a köztévé, a közrádió és a megyei lap a fő információforrás. A községekben élőknek csak 67 százaléka tudott a kínos esetről, miközben a megyeszékhelyeken élők 78, fővárosiak 88 százaléka hallott arról. A botrányról értesülők magas aránya viszont azt jelzi, hogy a kormánymédia „blokkja” ezúttal csak a vidéki kistelepüléseken vált be, és ott sem teljesen.
A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy a kérdezettek szerint a Borkai-botrány egyedi jelenség, vagy a kormánypártban másnak is lehet hasonló ügye. Az ellenzéki szavazók 87 százaléka szerint messze nem elszigetelt jelenségtől van szó, de még a kormánypártiak 30 százaléka is úgy vélte, többeknek lehet a Fideszben titkolni való ügye….”
A teljes cikk:

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük