Home / Közélet / Alaptalanul rágalmazta a polgármestert – ismerte el a bíróság előtt a siófoki roma elnök

Alaptalanul rágalmazta a polgármestert – ismerte el a bíróság előtt a siófoki roma elnök

Akit nem mellesleg Kósa Lajos „házi ügyvédje¨ képvisel a másik, kártérítési perben…

 

Eddig sem nagyon volt kérdéses Siófokon, hogy „kinek dolgozott” a helyi roma elnök a választási kampányban, a polgármester azonban ma „leleplezte”, amikor nyilvánosságra hozta: a Fidesz egyik „vezéregyéniségének”, Kósa Lajosnak az ügyvédje védi… Ha csak nem puszta véletlenről van szó…

Közben tegnap a bíróságon Németh Zsolt, a Siófoki Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke bocsánatot kért Lengyel Róbert polgármestertől és elismerte, hogy alaptalan rágalmakkal és méltatlan vádakkal illette.

Ismert, hogy még a hivatalos önkormányzati kampányt megelőzően (amikor Lengyel Róbert még be sem jelentette, hogy újraindul-e a polgármesteri címért) szórólapok, óriásplakátok lepték el a várost, kiadóként az amúgy a nyilvántartások szerint évek óta nem működő Sió-Rom Cigány Egyesületet feltüntetve. E szervezet elnöke is Németh Zsolt. Az egyik sorozat szórólapon és óriásplakáton Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselővel „akart kerítést bontani” a siófoki polgármester (az nem derült ki, hogy vajon milyen kerítést, netán a siófoki strandét, vagy másikat?…), a következő sorozaton Czeglédy Csabával, a diákszövetkezeti ügyben perbe fogott szombathelyi ügyvéddel és önkormányzati képviselővel szerepeltették együtt a városvezetőt, bűnpártolóként. Mindkettőnek csupán a polgármester lejáratási szándéka volt a célja. Németh Zsolt akkor nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, így arra a kérdésre sem válaszolt, hogy egyesülete milyen pénzből, kinek a megbízásából adta ki a szórólapokat és tetette ki az óriásplakátokat.

Lengyel Róbert polgármester ma arról tájékoztatott: korábban büntető feljelentést tett rágalmazás miatt és ez az eljárás zárult le tegnap. „Májusban szórólapok és óriásplakátok tömegei árasztották el Siófokot. Azok kiadójaként a siófoki székhelyű Sió-Rom Cigány Egyesület volt feltüntetve. Rajtuk Czeglédy Csabáéval együtt helyezték el az én fényképemet és lényegét tekintve engem, mint volt rendőrkapitányt is, olyan színben igyekeztek feltüntetni, mintha én Czeglédy úr bűnpártolója lennék, sőt még a becsületemet és tisztességemet is megkérdőjelezték ezeken. Nem hagytam annyiban.

Először is rágalmazás gyanújával tettem egy büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen. A bíróság nyomozást rendelt el, melynek eredményeképpen Németh Zsoltot, a kiadó egyesület és egyúttal a Siófoki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökét idézte be a büntető bíró.

Tegnap volt a tárgyalás. A bíró kérdésére, miszerint hajlandóságot mutatok-e arra, hogy békésen rendeződjön e büntető per, igennel válaszoltam. Elmondtam, hogy amennyiben Németh úr a bíróság előtt bocsánatot kér, és egyúttal elismeri, hogy alaptalan rágalmakkal és méltatlan vádakkal illetett ezeken a kiadványokon, akkor ejtem a vádat. Ez pedig megtörtént.

 

/Sajnos az, hogy milyen pénzből is finanszírozták ezeket a lejárató szóróanyagokat, a mai napig sem derült ki, még nem találtam olyan hatóságot, amely hajlandó lett volna e kérdéskörben érdemben is eljárni./

Egyébként Czeglédy Csabát korábban nem ismertem, még csak nem is beszéltem vele soha. De miután ez a sok szenny elárasztotta a várost, telefonon megkerestem, tájékoztattam arról, hogy egy plakátra és szórólapra kerültünk és elmondtam azt is, szeretném, sőt, ezek után kifejezetten kérem, hogy az ő ügyvédi irodája képviseljen egy, az említett egyesület ellen általam indítandó kártérítési perben. Már csak azért is.

Ez a polgári per folyamatban van. Mindazonáltal a minap ügyvéd úr arról tájékoztatott, hogy Németh Zsolt jogi képviselője a polgári perben nem más, mint dr. Fiák István. Ő pedig a fideszes Kósa Lajos ügyvédje is.”

Eddig a polgármester tájékozatása, inenntől egy idézet a 444.hu korábbi cikkéből:

„Fiák István egy rendkívül kiterjedt céghálózat tulajdonosa, fő profiljának a munkaerőközvetítés, -kölcsönzés és a diákmunka tűnik. Fiák igazgatósági tag a Meló-Diák iskolaszövetkezetben – ez a legnagyobb versenytársa az előzetes letartóztatásban levő szombathelyi DK-s képviselőjelölt, Czeglédy Csaba hasonló profilú vállalkozásának. Hogy mennyire meghatározó figurája ennek a piacnak, azt jelzi, hogy ő az elnöke a Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének is.”

A teljes cikk:

https://444.hu/2018/03/14/kosa-lajos-ugyvedje-es-korcsolyaszovetsegi-helyettese-is-uzletelt-a-rejtelyes-orokosnovel

 

Korábbi cikkünk arról, hogy Németh Zsolt voltaképpen maga ismerte el, hogy nincs és nem is lesz programjuk a helyi cigányság felemelése érdekében:

http://delipart.com/2019/10/12/siofoki-roma-elnok-nincs-es-nem-is-lesz-elkepzeles-a-helyi-ciganysag-felemelesere/

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük