Home / Kékfény / Az esti tűz után átmenetileg bezárt a siófoki szálloda

Az esti tűz után átmenetileg bezárt a siófoki szálloda

Tűz ütött ki az este a siófoki Panoráma Hotel alagsori szaunájában. A szálloda egyelőre zárva, nem fogad vendéget – tudatja a Panoráma Hotel Facebbok-oldala.

Ezt írják:

„Sajnálattal értesítjük, hogy az este folyamán a szálloda szauna részlegében tűz ütött ki, s emiatt szállodánk átmenetileg nem tud Vendégeket fogadni. A wellness részlegünk jelenleg használhatatlan, a kialakult füst miatt a szobák egy része lakhatatlanná vált. Amint a szobák ismét foglalhatóvá válnak, értesítjük Önöket!”

A Katasztrófavédelem közleménye:

„Megfékezték a tűzoltók a siófoki Beszédes József sétányon álló szállodaépület alagsori szaunájának lángjait. A siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Veszprémből, Balatonfűzfőről érkezett további tűzoltói segítség. Az egységek három vízsugárral oltották a füsttel telítődött szauna lángjait, és átvizsgálták az alagsori szint helyiségeit.
Megkezdték az épületben tartózkodók kimenekítését, az erkélyen rekedteket emelővel mentették le, illetve a lecsökkent füst miatt a lépcsőház is alkalmassá vált a mentési feladatokra.
A tűzoltók a felvonókat is ellenőrizték, majd az épület valamennyi szintjét átvizsgálták.
Az alagsorban sem, és az emeleti szinteken sem találtak senkit, mindeközben folyamatosan szellőztették az épületet.
A kimenekített százhúsz ember számára fedett melegedőhelyiséget biztosítottak.”

 

fotó: egy vendég fotója a szálloda erkélyéről (Facebook)

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük