Home / Ország, Világ / Besokallt Zamárdi, a fesztiválváros?

Besokallt Zamárdi, a fesztiválváros?

Bezzeg Zamárdi – hallhattuk a választási kampányban, a szomszédból. Bezzegzamárdiból most az a hír, hogy már a polgármester is sokallja a hangos nyári rendezvényeket…

A 24.hu írta:

Zamárdi Hírmondó októberi számában, Csákovics Gyula azóta újraválasztott polgármester az önkormányzati választás előtt ezt írta:

Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni. Ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület. Zamárdi mára már nemcsak egy jól csengő név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound júniusban kerüljön megrendezésre, a B.my Lake ne legyen nálunk.

A polgármester azt is megjegyzi, hogy jelentősen növelni kell a bérleti díjak összegét, és a fesztiválok által használt területek rekultivációját kell követelni.

Csákovics nem pusztán kampányfogásnak szánta a fesztiválok visszaszorítását, a választás után is kitart véleménye mellett.

Meggyőződésem, hogy Zamárdiban elegendő egy elektronikus zenei fesztivál

– nyilatkozta a polgármester a 24.hu-nak csütörtökön.

Sokéves ötlet a Balaton Sound korábbi időpontban tartása, akkor, amikor még élénk vita folyt a városban, hogy kell-e a fesztivál, vagy sem (2013), az is felmerült: időpontot cserélne a soproni VOLT fesztivállal. Ebből végül nem lett semmi, miként abból a korábbi ígéretből sem, hogy minden évben egyre korábban tartják, hogy ne nyúljon a főszezonba…

A 24.hu teljes cikke:

https://24.hu/belfold/2019/10/31/zamardi-polgarmestere-balaton-sound-b-my-lake/

 

 

 

About delipart

Check Also

Licit a csopaki kikötőre: 464 milliónál tart

52 millióról indult. Nem erről volt szó, mondja a Balatoni Szövetség elnöke.   A hirbalaton.hu …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük