Home / Ország, Világ / Beindult a Siófok KC: nyolccal nyertünk Nantes-ban

Beindult a Siófok KC: nyolccal nyertünk Nantes-ban

Megkezdte EHF Kupa-menetelését a Siófok KC női kézilabda csapata vasárnap, a francia Nantes otthonában.

Népünnepély-hangulat, fúvós zenekar – megadták a módját a franciák, ezt láthattuk-hallhattuk a Siófok KC Facebook-oldalán az élő közvetítésből is; se tévéközvetítés, se internet – közölték a franciák előzetesen a siófokiakkal, akik azért mégis megoldották, hogy láthassák a meccset a drukkerek idehaza is. Nagyon örült a rózsaszín csibe (vagy tojás) – elnézést a franciáktól, ha rosszul láttuk a siófoki hópárduc „rokon” kabalafiguráját és se tyúk, se tojás, hanem valami más… –, legalábbis az elején, hiszen belekezdett a Nantes gárdája, 5-1-re vezetett az első percek után, de szerencsére időben „ébredt” az SKC és 7-8-ra fordított az eredményen.

A vezetés innentől kezdve már a siófokiaknál volt, a meccs előrehaladtával csillapodott a népünnepély, csendesett a fúvós zenekar, a szünet előtt már 10-15 volt, a pihenő után meg már 12-19. Villogott a siófokiak francia szélsője, Aoustin, aki korábban éppen a Nantest erősítette és jól teljesített a másik siófoki francia, Niombla is. Megszórta persze magát Pena is, végül nyolc lett a különbség Tor Odvar Moen együttese javára.

Több, mint biztató a végeredmény a jövő szombati siófoki visszavágó előtt; ha a Siófok sikerrel veszi a párharcot, amire most már igen jó az esélye, akkor a csoportkörben folytathatja.

 

Nantes-Siófok KC 24-32 (12-16).

 

 

 

fotó: Siófok KC Facebook

 

 

 

About delipart

Check Also

Club Aliga: hétfőn mutatja be a terveket a beruházó

Nemzetgazdasági érdekből kiemelt beruházás a Club Aliga fejlesztése. A helyi fürdőegyesület az ombudsmanhoz fordult. Hétfőn …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük