Home / Közélet / Steinmetz: az életjáradék tiszteletdíj, s Borkai nem méltó a tiszteletre

Steinmetz: az életjáradék tiszteletdíj, s Borkai nem méltó a tiszteletre

Hétpárti egyeztetést kezdeményezett a jövő hétre dr. Steinmetz Ádám országgyűlési képviselő, olimpiai bajnok az olimpiai életjáradék megvonhatóságáról.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elutasította Steinmetznek azt a javaslatát, hogy vonják meg az olimpiai életjáradékot Borkai Zsolt korábbi olimpiai bajnoktól, aki Győr polgármestereként nemrég szexvideójáról híresült el. A MOB indoklása: a Jobbik parlamenti képviselőjének javaslata nem volt jogilag kellően előkészítve.

Steinmetz Ádám csütörtökön este azt mondta az ATV-ben: hétpárti egyeztetést kezdeményezett, mert ha konszenzusra jutnak a parlamenti frakciók (és szerinte egyedül a Fidesz hozzáállása kérdéses…) abban, hogy erkölcsi alapon is lehessen megvonni az életjáradékot, akkor ezt a MOB hatáskörébe kell utalni és az esetben már lépni fog az olimpiai bizottság.

„Az olimpizmus alaplevei között az első paragrafusban ez áll: példakép-nevelés, az egyetemes erkölcsök tiszteletben tartása – emlékeztetett az Egyenes beszédben vízilabdás olimpiai bajnokunk. – Ez alapján egyértelmű a helyzet… Az olimpiai életjáradék nem nyugdíj, hanem tiszteletdíj, mely legyen megvonható attól, aki nem méltó a társadalom tiszteletére. Márpedig Borkai Zsolt nem méltó…”

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük