Home / Déli-part / A szalagátvágós politikustolongás felülírhatja az autósok biztonságát?

A szalagátvágós politikustolongás felülírhatja az autósok biztonságát?

A részátadónak nevezett szalagátvágás már az október 13-i választások előtt megvolt, de valójában majd csak decemberben fejeződik be a 67-es elkerülő út építése. Közben a félig kész útszakaszokon jó néhány baleset történt már. 

A Népszava kérdései:

Megtörtént a hivatalos műszaki átadás vagy még munkaterületnek számít a szakasz? Kinek a felelőssége, hogy egy még nem kész útra ráengedték a forgalmat? Mikorra készül el ténylegesen a Somogyaszaló és Somogybabod közötti szakasz?

A lap cikkében erre is ott a válasz és még számos, néha megdöbbentő tény, amiről a propagandamédia valahogy nem számol be olyan lelkesen (leginkább sehogy), mint a részátadós szalagátvágásról…

Erős mondatok a cikkből:

„Jártam az átadott 67-esen. Hallottam róla, hogy szar, de hogy ennyire, azt nem gondoltam. Egy elképesztően összegányolt valami!”

Az RTL Klub Híradójának október eleji anyaga: a tévé stábja a somogyaszalói csomópontban több, a rossz kitáblázás és félreérthető terelés miatt eltévedt autóst fordított vissza, mielőtt azok a szántásba hajtottak volna.

Néhány nappal az átadó után aztán előbb egy építőmunkást gázoltak halálra, volt olyan baleset, ahová két mentőhelikoptert kellett riasztani, és megtörtént az is: a megfelelő kitáblázottság híján több autó rossz irányba hajtva hatméteres mélységbe zuhant egy még épülő szakaszon.

– Az ügyben ismeretlen személy ellen foglalkozás körében elkövetett közúti veszélyeztetés miatt tettünk feljelentést – tájékoztatta a Népszavát Szabó Dénes, az egyik autó utasainak ügyvédje

A forgalomba helyezési eljárás várhatóan december közepén fejeződik be, ekkor nyílhat meg véglegesen a négysávos pálya.

 

A teljes cikk:

https://nepszava.hu/3056994_nem-csak-a-szalagot-vagtak-at-kampanyavato-sebesultekkel

About delipart

Check Also

Hónapok óta nem jön külföldi turista a Balatonra

Ilyen se volt még…   A hirbalaton.hu cikke:     http://www.hirbalaton.hu/november-ota-nem-volt-kulfoldi-a-balatonnal-mfor-hu/#more-73068

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük