Home / Egészséges életmód / Környezetvédelem / Százak demonstráltak az ipari kikötő ellen

Százak demonstráltak az ipari kikötő ellen

Négyszázan lehettek Vonyarcvashegy és Balatongyörök között, számolta össze a Népszava tudósítója.

A cikkből:

„Szombat délutánra pedig demonstrációt szerveztek a helyiek a kápolnához – ahonnét elképesztő a panoráma a keszthelyi öbölre –, melyre a hol szakadó, hol csak csepergő eső ellenére vagy négyszázan gyűltek össze akadt, aki kerekes székkel kapaszkodott fel a meredek szerpentinen, sokan kisgyerekkel érkeztek, s nemcsak helyiek gyűltek össze, de találkoztunk soproni, fővárosi, sőt, osztrák tüntetővel is –, a petíció pedig immáron tízezer szignónál jár.

Pali Róbert, Vonyarcvashegy frissen megválasztott polgármestere arról beszélt: jellemző, hogy hivatalba kerülése előtt, szimpla önkormányzati képviselőként nem is hallott a tervekről. – Ránk rúgták az ajtót a hatóságok – jelentette ki –, csakhogy nem hátrálunk meg, hiszen engem nem a hatalom, hanem az emberek választottak meg. A zagytározó esetében hajlandóak vagyunk tárgyalni, a másik két projektet viszont elutasítjuk: tudjuk, hogy adó- és más bevételt is jelentene a falunak, de nekünk fontosabb, hogy élhető település maradjunk, s a turizmusunk fejlődjön tovább. Ennek érdekében a vonyarci képviselő-testület egyhangúan elutasította a kérést, hogy tegyék lehetővé, a 71-es útról a partra vezető három utcájuk egyikét ipari szállításra tegye alkalmassá a beruházó.”

 

A teljes cikk:

https://nepszava.hu/3057401_ez-a-mi-balatonunk-vedjuk-meg-nem-kernek-a-korakodobol-meg-a-kikotobol-a-toparton

 

 

fotó: Népszava

About delipart

Check Also

25 millió közpénz a Fidesz-kampányra?

A 2019-es fideszes kampányrendezvényeket is szervező Siófok Polgáraiért Egyesület tavaly, a „kampányévben” 25 millió forintot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük