Home / Közélet / A kormánypropaganda-média fideszes nyilatkozatot is hamisít

A kormánypropaganda-média fideszes nyilatkozatot is hamisít

… mire számítson akkor az ellenzék tőlük?

 

A siófoki képviselő-testület ülésén mondta Gencsi Attila fideszes önkormányzati képviselő: „A jobboldali média a nyilatkozatomat megváltozatta…”

A panorámaadó néven elhíresült adótétel-emelés vitájában hangzott el a képviselő-testületbe most visszakerült fideszes képviselőtől (korábban volt már Siófok alpolgármestere is) ez a mondat, arra utalva: aggályait fejezte ki korábban a Pesti Srácok elnevezéssel megjelenő kormánypropaganda-portálnak nyilatkozva az adóemelés bevezetése miatt, a lap egyebek között ezt idézte tőle: „

Gencsi Attila fideszes önkormányzati képviselő szerint kidolgozatlan, és ebben a formában elfogadhatatlan a tervezet. ”

 

A képviselő-testületi ülésen ellenben Gencsi arról beszélt: jól előkészített, alapos előterjesztés került eléjük a témában a városháza illetékes osztálya jóvoltából, az más kérdés, hogy nem ért azzal egyet, hogy a meglévő kettő mellé egy harmadik, a közvetlen parti területet érintő adósávval egészüljön ki az építményadó-rendelet.

Dr. Lengyel Róbert polgármester egyebek között így reagált: „Örömmel vettem, derék dolog, hogy képviselő úr elmondta, az egyik „förmedvénymédia” meghamisította a szavait…”

 

A siófoki képviselő-testület egyébként élénk vita után 7 igen szavazattal, 1 ellenében és 4 tartózkodás mellett szavazta meg a harmadik adósávot.

Ugyanezen az ülésen számolt be a városi rendőrkapitány Siófok közbiztonsági helyzetéről, a nyári szezonról és elmondta, hogy „a bűncselekmények száma idén tovább csökkent, nyugodt, szervezett szezon volt”. Lengyel Róbert polgármester megjegyezte, hogy ez csattanós válasz, egyértelmű cáfolat azokra a nyári sajtó-dezinformációkra, miszerint Siófok a bűn, a fertő városa lett és már a gyerekeket sem merik kiengedni az utcára. Ennek egyik „elkövetője” is a fent emlegetett heccmédia volt…

 

 

 

About delipart

Check Also

Törvényjavaslat tavainkért, így a Balatonért is

— vajon megszavazzák? Vagy egyáltalán, engedik a T. Ház elé vinni?   A Mérce cikke: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük