Home / Egészséges életmód / Környezetvédelem / Szúnyoginvázió lesz? Jövőre már csak földről szabad irtani

Szúnyoginvázió lesz? Jövőre már csak földről szabad irtani

Többen is attól tartanak, hogy a jövő évi balatoni nyári szezon „slágertémája” lesz a szúnyogirtás. Nem igazán lehet tudni ma még, hogy lehet megoldani a vérszívók gyérítését, kizárólag a földről…

A hirbalaton.hu-nak nyilatkozva Balassa Balázs szigligeti polgármester, a Balatoni Szövetség leköszönő elnöke ezt mondta a szúnyogirtásról:

„Az idei szúnyoggyérítés eredményes volt, amiben komoly segítséget kaptunk az országos katasztrófavédelemtől. Idén is az volt a gyakorlat és elv, hogy tavasszal és ősszel a BSz végezteti a gyérítést, nyáron pedig az országos program részeként a katasztrófavédelem. Nagy szerencsénk volt, hogy idén ősszel nem kellett elrendelni szúnyogirtást, mert olyan volt az időjárás. Ezért maradt egy kis pénz, amit jövő tavaszra átviszünk, így az önkormányzatokra kisebb teher hárul majd a jövő évben – számolt be a szövetség egyik fontos feladatáról, a balatoni szúnyogirtás koordinálásáról.

– Annak nem örülünk, de tudomásul kell vennünk, hogy jövő évtől természet- és környezetvédelmi okokból már csak földről szabad végezni a kémiai gyérítést – mondta, meghatározva, hogy erről megfelelően tájékoztatni kell a lakosságot és a vendégeket is, hogy ők is tudomásul vegyék, ez bizonyos kellemetlenségekkel fog járni. „Mi úgy látjuk, hogy ez a védekezési mód nem lehet olyan hatékony, mint a légi beavatkozás, de ezzel meg kell tanulnunk együtt élni” – fogalmazott.”

 

A teljes cikk:

http://www.hirbalaton.hu/balatoni-szovetseg-lekoszono-elnoke-merlegen-az-elmult-ot-ev-es-a-surgeto-teendok/#more-48594

 

 

About Fónai Imre

Check Also

Jogerős ítélet: 20 és 18 év a siófoki dohányboltos gyilkosainak

Még 2014-ben történt a gyilkosság és kirablás. A részletek: http://www.siofoki-hirek.hu/hu/hirek/4106-20-es-18-ev-a-siofoki-trafikos-gyilkosainak.html    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük