Home / Ország, Világ / Kampány, 2019: Siófokon a Facebook-ra alig ment pénz, bezzeg másra…

Kampány, 2019: Siófokon a Facebook-ra alig ment pénz, bezzeg másra…

Nem csak a Fidesz siófoki polgármesterjelöltje, hanem az egyik független polgármesterjelölt is többet költött az őszi önkormányzati választás előtt Facebook-hirdetésre, mint a választáson végül győztes Becsülettel Siófokért Egyesület. De ez csak a Facebook, ha össze tudnánk hasonlítani az óriásplakát- és egyéb más költéseket, ennél nyilván sokkal nagyobb különbség jönne ki a kormányoldal javára. A Becsülettel Siófokért Egyesületnek adományok révén a Facebook-hirdetéseken túl két kampányújságra, egy programfüzetre, néhány szórólapra és kisebb plakátokra futotta.

A K-Monitor és az Átlátszó gyűjtötte össze településenként a Facebook-kampányköltéseket.  Ebből derül ki: Siófok „szerényen teljesített”, Gruber Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje 183 ezer forint elköltésével ezt a „versenyt” meg tudta nyerni a függetlenként indult Balassa Béla előtt, utóbbinak több óriásplakátja is volt a városban… Érdekesség: az ugyancsak függetlenként indult polgármesterjelölt, Ján Zoltán 740 forintot költött Facebook-hirdetésre ezen összesítés szerint.

 

A K-Monitor cikkéből:

„…mennyiért reklámozták magukat a jelöltek a Facebookon. Fontos észben tartani, hogy ezen adatok elemzésével csak a kampány egy viszonylag olcsó és bizonyos választói csoportokat elérni képtelen formájáról nyerünk közelítő képet. A teljes kampány során elköltött, feltehetően sok milliárd forint nagyjáról alig bírunk információval.

A hirdetési adatokat az önkormányzati választásokat megelőző három hónapra vonatkozóan töltöttük le a Facebookról.

Nem sok információ áll rendelkezésünkre, ha az óriásplakátok, a szórólapok, az önkormányzati krumpliosztások, ajándékok és rendezvények, a kormány egyéb tájékoztató programjai, a közmédiához való egyenlőtlen hozzáférés (sok milliárdos) költségeit szeretnénk összeszámolni…”

E táblázat szerint például Szeged fideszes polgármesterjelöltje költötte a legtöbb felesleges forintot (több mint 7 milliót) Fb-hirdetésre, hiszen simán kikapott Botka Lászlótól…

 

About delipart

Check Also

Ki rendelte és kik készítették a szakvéleményt?

… amely felülírja a meteorológusok álláspontját, tudását, tapasztalatát. És miért a nagy hallgatás a beharangozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük