Home / Egészséges életmód / Környezetvédelem / Nők a Balatonért, 25 éve

Nők a Balatonért, 25 éve

„Huszonötödik születésnapját ünnepelte a Nők a Balatonért Egyesület (NABE).

Megtelt a Pannónia Művelődési Központ konferenciaterme Balatonalmádiban szombaton. Sokan jöttek el a születésnapra egyesületünk tagjai közül, és sok volt a gratuláló vendég, köztük polgármesterek, a Nemzeti park és a tihanyi Limnológiai Intézet képviselője.

Az ünnepséget Szauer Rózsa elnök és Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere nyitotta meg. A régmúltra Simonné Zákonyi Tünde, az egyesület alapító elnöke emlékezett.

A balatoni nők sok szép célt tűztek maguk elé. Most, 25 év elteltével a NABE húsz helyi csoportjának vezetője tekintette át, mit teljesítettünk közülük. Parkokat, zöldfelületeket hoztunk létre, és gondozzuk is őket. Kilenc emlékhelyünkön szobor vagy tábla óvja a feledéstől nevezetes balatoni nők – a balatoni nagyasszonyok – emlékét. Tájékoztató fórumok, részvétel a települések jeles napjain, információs sátor, játszóház, kiadványok sokasága bizonyítják az egyesület aktív civil részvételét a balatoni polgárok közös dolgaiban. A konferenciaterem falát elborították a fényképek, bizonyítva az elmúlt 25 év munkáját. Teendőnk a következő 25 évre is van, mert a Balaton és természeti értékeinek védelme abbahagyhatatlan feladat.

A szép születésnap is bizonyítja, hogy az egyesület jó működésének kulcseleme az, hogy nők a tagok. Nincs rivalizálás, segítjük egymást, és örülünk a másik sikerének. A NABE úgy működik, mint egy jó család. A születésnapi tortát Szauer Rózsa, a NABE elnöke vágta föl.”

(A NABE közleménye)

 

 

fotó: A NABE egyik felhívása, az e-jetskik balatoni elterjedése ellen

About delipart

Check Also

Hónapok óta nem jön külföldi turista a Balatonra

Ilyen se volt még…   A hirbalaton.hu cikke:     http://www.hirbalaton.hu/november-ota-nem-volt-kulfoldi-a-balatonnal-mfor-hu/#more-73068

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük