Home / Kékfény / Kutyagyilkosság: nem bizonyítható

Kutyagyilkosság: nem bizonyítható

Tettes nincs, csak egy elpusztult kutya. 

Nagy port vert fel a nyári eset, állatvédők tüntetése követte. Ám az ügy lezárva, ahogy arról most az Index beszámolt.

A Délipart ezt írta a nyáron:

„Egy siófoki apartman udvarán történt az eset…Megjelent a szállás tulajdonosa, aki közölte velük, hogy a 2 kilós kutyusukat nem akarja többet az udvaron látni, mert fél, hogy meg fogja őt harapni. Másnap mégis összetalálkozott a kutyával az udvaron. Bármiféle figyelmeztetés nélkül kézbe vett egy vascsövet, amivel nekiesett az apró kutyának – és bizony az őt védő gazdit sem kímélte. Sajnos a kutya nem élte túl a bántalmazást…”

A siófoki panzióban nyaraló család feljelentést tett, a rendőrség eljárást indított egy 58 éves helyi férfi ellen. A nyomozás azonban idő közben lezárult erről az Index számolt be:

„…Nem tudták kideríteni, hogy bűncselekmény történt, ezért az ügyészség még tavaly decemberben megszüntette azzal a férfival szemben az eljárást, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy egy vendégre és annak kis termetű kutyájára támadt egy állatbarát siófoki szálláshelyen. Az állat nem sokkal később elpusztult…

A Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az Index kérdésére most azt válaszolta, hogy

Az ügyben a Siófoki Járási Ügyészség a gyanúsítottal szemben 2019. december 16-án megszüntette az eljárást súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és állatkínzás vétsége miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése…”

 

Fotónk az esetet követő tavaly nyári siófoki tüntetésen készült.

About delipart

Check Also

„Egy lépésnyire a tanácselnöki-párttitkári rendszertől”

A mai kormány-önkormányzatok találkozó elé, a Telex cikke:   https://telex.hu/belfold/2021/01/14/szisztematikusan-csinaljak-ki-az-onkormanyzatokat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük