Home / Ország, Világ / Miért kihasználatlan a nagyatádi CT?

Miért kihasználatlan a nagyatádi CT?

Ander Balázs (Jobbik) azt firtatta a parlamentben, hogy miért áll kihasználatlanul az új CT a nagyatádi kórházban, miért nem használhatják a járóbetegellátásban? Az államtitkár válaszában azt mondta, a képviselő legyen rá büszke, hogy már Nagyatádon is van CT…

„Az 1976-ban átadott, valaha szebb napokat látott, és egykor több mint 700 ággyal rendelkező nagyatádi kórházban idestova egy éve, hogy átadták a CT-osztályt – mondta Ander Balázs a parlamentben. – Csakhogy valamilyen irracionális és embertelen ok miatt mind a mai napig nem biztosítják a nagyatádi CT járóbeteg-finanszírozását. Annak áldásait csak a kórház fekvőbetegei vagy a mélyen a zsebükbe nyúlók élvezhetik. A többieknek marad a sok nyűggel járó kaposvári utazgatás és az ottani várólista. Mondom várólista. Márpedig aki időt nyer, az életet nyerhet. Nonszensz, hogy a nagyatádi CT-kapacitás megdöbbentő módon messze kihasználatlan.”

Rétvári Bence államtitkár válaszában egyebek között azt mondta: a nagyatádi kórház finanszírozásának átcsoportosítása révén oldódhat meg ez a helyzet. „Büszke lehet, hogy Nagyatádon is van CT, ami bízunk benne, hogy később a járóbetegellátásban is segít.”

Ander Balázs megjegyzése a válasz hallatán: „Elfogadható választ nem kaptam. Miközben máshol fűtött focipályára, meg futódombra (hogy egyebekről ne is beszéljünk…) akad pénz, a nagyatádi CT-re még mindig mostohagyerekként tekint a hatalom…”

(a Helló Dél-Somogy cikke nyomán).

 

 

About delipart

Check Also

Ekkor lesz a nyitás (?)

A Mészáros-féle szálloda már közzétette…   A Napi.hu cikke:     https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-covid-19-fertozes-jarvany-nyitas-hotel-hunguest-egerszalok.723506.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük