Home / Ország, Világ / Az államtitkár nem érti a szálláskiadók problémáját

Az államtitkár nem érti a szálláskiadók problémáját

Nem pénzük nincs, hanem számítógépük és informatikai ismeretük, gyakorlatuk…

 

Dömötör Csaba államtitkár azt hiszi (legalábbis ez derül ki a parlamentben a héten elhangzott válaszából), hogy az idős szálláskiadóknak azért okoz problémát a januártól kötelezővé tett napi elektronikus adatszolgáltatás, mert nincs pénzük megvásárolni az adatszolgáltatáshoz szükséges szoftvert…

Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő (Jobbik) egyebek között azt kérdezte a magán szálláskiadók összbalatoni panaszáradata nyomán: mit kíván tenni a kormányzat az idős, számítógéppel nem rendelkező szobakiadók segítése érdekében?

Nemrég látott napvilágot, hogy Siófokon például csak november és január között már több, mint 200-an (a helyi szálláskiadók 10 százaléka) visszaadták engedélyüket, arra hivatkozva, hogy nem tudják teljesíteni az új előírást. Korábban Balatonakali polgármestere fordult térsége parlamenti képviselőjéhez ugyanebben a témában.

Dömötör Csaba államtitkár Potocskáné Kőrösi Anita kérdésére adott válaszából:

„…A versenyképesség megőrzéséhez fontos, hogy a szálláshely-szolgáltatók is megjelenjenek a digitális térben, ez egyébként más ágazatokra is igaz. A kormány ettől függetlenül azokra is gondolt, akik nem rendelkeznek az adatszolgáltatáshoz szükséges szoftverrel, beleértve az ön által is említett magánszálláshely-kiadókat is. Nekik készült az úgynevezett „Én vendégszobám” elnevezésű ingyenes szálláshelykezelő alkalmazás, ezen keresztül az adatszolgáltatás egyszerűen és gyorsan teljesíthető. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ honlapján minden lényeges információ megtalálható a rendszer használatával kapcsolatban, az érdeklődők ezenfelül a hét minden napján elérhetnek egy zöldszámot, és ott választ kaphatnak a kérdéseikre.”

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük