Home / Ország, Világ / A Balatoni Szövetség nem ért egyet a Bahart „széthordásával”

A Balatoni Szövetség nem ért egyet a Bahart „széthordásával”

Íme, a balatoni polgármesterek, a Balatoni Szövetség közös állásfoglalása Lombár Gábor elnök aláírásával a Balatoni Hajózási Zrt. napvilágra került reorganizációs tervéről. Előbb néhány fontos mondat belőle, majd a hirbalaton.hu cikke, a teljes szöveggel.

A BAHART Zrt.-ben tulajdonosként –részvényesként- bent maradó Balatoni önkormányzatok számára kiemelten fontos feladat, hogy a BAHART egyben maradjon annak vagyonával, tevékenységével, működési struktúrájával, a meglevő személykikötő, illetve vitorlás kikötő hálózat maradjon a cégben, hiszen ez biztosítja a Balaton egészének megközelítését, azon való közlekedést, ami a turizmus elengedhetetlen feltétele, egyben a céggel szembeni elvárás, annak működésének alapvetése…

A cég reorganizációs terve nem a Balaton érdekével, inkább a cég gazdasági helyzetének javításával foglalkozik…

A Balatoni vízi közlekedés sosem volt és nem is szabad, hogy csak és kizárólag gazdasági kérdés legyen…

A Balaton körüli önkormányzatok együttes érdeke, hogy a BAHART jelenlegi vagyona ne hulljon szét, ne kerüljön ki az önkormányzatok –a Balaton gazdái- felügyelete alól.

A Balatoni Szövetség tagtelepüléseinek nevében felhívom az MTÜ figyelmét,  a helyi önkormányzatokkal való egyeztetés fontosságára, hisz erre még lenne lehetőség, bár lehet, hogy ezt a tervezett reorganizáció megfogalmazása előtt kellett volna megtenni.

Az egyeztetést követően bízom abban, hogy elsősorban a régiós érdekeket veszik figyelembe a gazdaságossági szempontok ellenében.

Van olyan közösségi érdek, – például a Balaton ügye – mely fontosabb a gazdaságossági szempontoknál.”

 

 

A hirbalaton.hu cikke:

 

http://www.hirbalaton.hu/bsz-a-balatoni-onkormanyzatok-erdeke-hogy-a-bahart-vagyona-ne-hulljon-szet/

 

About delipart

Check Also

Alaptörvényt (is) sért az önkormányzati sarc?

„A helyi önkormányzat meghatározza költségvetését, annak alapján önállóan gazdálkodik, továbbá dönt a helyi adók fajtájáról …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük