Home / Ország, Világ / Nagy (lehet) a baj a balatoni településeken

Nagy (lehet) a baj a balatoni településeken

A járványhelyzet minden települést egyformán sújt (ha lehet, a balatoniakat még jobban), bárhol is azt olvassák tehát, nem igaz, hogy csak az ellenzéki vezetésű települések birkóznak meg nehezen a járvány okozta bevételkieséssel… Itt van mindjárt két cikk csak a mai napon:

  1. Bóka István balatonfüredi fideszes polgármester szerint költségvetési válság várható az északi part fővárosában;
  2. Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester, a Balatoni Szövetség elnöke azt tervezi, hogy a kormányzat felé is jelzi a balatoni települések problémáját.

 

Bóka István mondandójából: „Amennyiben egy 50 százalékos nyári szezont tudnak produkálni, akkor Balatonfüreden 600-700 milliós bevételkieséssel kell számolni. A város polgármestere szerint az biztos, hogy költségvetési válság lesz Balatonfüreden is, de egyelőre nem tudni, mekkora lesz a probléma. „Különbséget kell tennünk az önkormányzatok között, hiszen nagyon boldog lennék, ha csak a gépjárműadó-bevételek elmaradásával kellene szembenéznünk…”

A teljes cikk:

http://www.hirbalaton.hu/koltsegvetesi-valsag-lesz-balatonfureden-balatonfured-hu/#more-55813

 

 

Lombár Gábor szerint „a mostani átmeneti időszakban nem képesek minden adót beszedni, és amit mégis, az sem feltétlenül hozzájuk kerül, hanem a központi költségvetésbe.” Lombár szándékozik is ezt jelezni  az illetékesek felé, kormányzati szinten. Körbekérdezte a polgármestereket; 10-40 százalék közötti az az összeg, amilyen hiány keletkezik a települések költségvetéseiben az adóelvonások és elmaradó hozzájárulások miatt….

 

A teljes cikk:

 

http://www.hirbalaton.hu/a-kormanyhoz-fordulhat-a-balatoni-szovetseg-elnoke-inforadio-hu/

 

 

About delipart

Check Also

Törvényjavaslat tavainkért, így a Balatonért is

— vajon megszavazzák? Vagy egyáltalán, engedik a T. Ház elé vinni?   A Mérce cikke: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük