Home / Déli-part / Balatonföldvár és környéke / Likviditási gondok, szabad strandból fizetős, nem lesz járdaépítés, se önerő…

Likviditási gondok, szabad strandból fizetős, nem lesz járdaépítés, se önerő…

A hirbalaton.hu-n találtuk:

panaszkodnak a polgármesterek (igen, a fideszesek is!) a megyei sajtónak…

Néhány idézet:

„A járvány miatt sok pénzt vonnak el az önkormányzatoktól, emiatt merült fel a bélatelepi és egy fonyódi szabadstrand fizetőssé tétele. A hír vihart kavart a nyaralótulajdonosok körében…

A városvezetésnek valamit muszáj tennie, hiszen augusztusra likviditási gondjaink lehetnek – mondta a lapnak a polgármester. – Csak a bélatelepi strand fenntartása 8–10 millió forint és idén alig lesz bevételünk. Nem tudunk kurtaxát szedni, támogatás pedig decembernél előbb nem várható. Addig viszont béreket kell fizetni.

Az idegenforgalmi adó elvonásával 90 millió forintos lyuk keletkezett a költségvetésen, de ezen túl még 250 millió forintos kieséssel számolnak Fonyódon. Jelentősen romlott az adófizetési morál.”

(Hidvégi József, Fonyód, Fidesz)

 

„Vannak tartalékaink, de az nagyon fáj, hogy a pályázatokhoz tervezett önerőt már „elfüstöltük”. Likviditási gondjaink nem lesznek a következő hónapokban, de a nyári bevételek döntik el, utána mi lesz.” (Holovits Huba, Balatonföldvár, Fidesz)

 

„Csákovics Gyula polgármester elmondta: a parkolási díjak elvétele, a közterülethasználati díj elengedése fájdalmas pont számukra.

Nem igazságos, hogy a szezonális üzletek üzemeltetőinek sem kell fizetniük a közterület használatáért. Ők csak most fognak nyitni, tehát nem szenvedtek el olyan veszteséget, mint az egész éven át működő vendéglátóhelyek. Igazságosabb lett volna megfelezni a közterülethasználati díjat, akkor nem lenne a költségvetés hiánya 540 millió forint.

Zamárdiban is elhalasztják az utcák aszfaltozását és járdaépítések is elmaradnak. Az önkormányzatnál és a városi intézményekben idén már nem adnak cafeteriát, jutalmat.”

(Csákovics Gyula, Zamárdi, független).

 

 

fotó: most a fonyódi kilátások se valami fényesek…

 

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük