Home / Ország, Világ / A siófoki példa: nem minden a pénz, a „százszoros” túlerőt is le lehet győzni…

A siófoki példa: nem minden a pénz, a „százszoros” túlerőt is le lehet győzni…

… de persze jó jelölt is kell…

 

 

Siófok és Hódmezővásárhely példája is mutatja: a pénztelenség nagy hátrány a Fidesszel szemben, de nem minden és a „százszoros” túlerőt is le lehet győzni – ezt dr. Lengyel Róbert mondta Kaposváron a Kaposváriakért Egyesület és az újjáalakult helyi Kossuth Kör rendezvényén, melyen Horváth Ákos, az ellenzék közös kaposvári polgármesterjelöltjének vendége a siófoki polgármester volt.

Siófokon miért sikerült 2014-ben és 2019-ben, Kaposváron miért nem? – ez volt a fórum egyik alapkérdése, valamint az, hogy mi a teendő a 2022-es ellenzéki siker érdekében? Közös ellenzéki jelölt kell 2022-ben a fideszessel szemben (akárhány, papíron független jelölt is indul még „rá” az ellenzékire), ebben, mint majdnem mindenben, Horváth Ákos és Lengyel Róbert is egyetértett. Az ellenzék közös 2019-es kaposvári jelöltje megjegyezte: nem szabad hagyni, hogy pesti pártalkuk során dőljön el, ki lesz a közös jelölt; a helyi választóknak kell ezt megmondani. A siófoki polgármester szerint az előválasztás az egyik módja lehet ennek és hozzátette: ellenzéki pártok nélkül nem fog menni az egyeztetés-kiválasztás-jelölés folyamata, de óriási a pártok felelőssége, mert félre kell tenniük a párt- és az egyéni érdekeket.

A pénz a Fidesz oldalán, van-e így reális esélye az ellenzéknek? – szólt a kérdés a közönség soraiból (kéttucatnyi érdeklődő volt ott a fórumon, de egy helyi hölgy azt mondta, a somogyi megyeszékhelyen ez soknak számít…), amire Lengyel Róbert a 2019-es siófoki példa alapján felelt igennel. „A Fidesznek állítólag százmilliós, vagy tán azt is meghaladó kampányköltése volt, a Becsülettel Siófokért Egyesület másfél millió forintot tudott elkölteni ugyanerre és ebből jött ki egyesületünk kétharmados győzelme. Mert mi az emberek közé mentünk, ott voltunk az utcán ötven napon át szünet nélkül, továbbá jó, hiteles jelöltjeink voltak és a helyi ellenzéki pártok példásan felsorakoztak a csapatunk mögött”.

Hol vannak a kaposvári ellenzéki pártok vezetői erről a fórumról? – kérdezett vissza a vendég, s mivel azt a választ kapta, hogy jobbára nincsenek jelen, azt mondta: Siófokon az ilyesmi elképzelhetetlen volna. „Így nem lehet nyerni 2022-ben, ez biztos” – jegyezte meg a siófoki városvezető a fórum végén, miután Horváth Ákos elmondta neki, hogy a kaposvári „ellenzéki összefogás” miféle buktatóin keresztül, vagy inkább annak ellenére jutott el odáig, hogy 38 százalékos eredménye még a Kaposvárt 1994 óta vezető Szita Károly csapatát is meglepte…

 

 

About delipart

Check Also

Aláírásgyűjtés indult a Balaton megvédéséért

A siófoki polgármester írta alá elsőként.   Az Alfahír cikke:   https://alfahir.hu/2021/04/09/balaton_a_balaton_mindenkie_potocskane_korosi_anita_jobbik_lengyel_robert_siofok_kampany    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük