Home / Ország, Világ / Hoffmann: nem kell több szabadstrand

Hoffmann: nem kell több szabadstrand

… meg egyébként se kell mindenkinek a Balatonnál üdülnie, ugye…

 

Nem kell minden településre szabadstrand – nyilatkozta az Inforádiónak Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, egykori siófoki szállodatulajdonos, aki szerint elegendő szabadstrand van ma a Balaton-parton, lévén, hogy „másfélszer annyi szabadstrand van, mint ahány önkormányzat”…

Miközben évről-évre csökken a balatoni szabadstrandok száma, és ez sokak szerint aggasztó folyamat (a DK nyújtott be törvényjavaslatot, mely kötelezne minden települést legalább egy szabadon hozzáférhető strand nyitására – ilyenből az északi parton már alig akad), lévén, hogy „a Balaton mindenkié”, Hoffmann másként vélekedik. Szerinte „vérmérséklet és pénztárca tekintetében más üdülőhelyeken is, így a Balatonnál is eloszlik a tömeg, „a zsák megtalálja a foltját, ha úgy tetszik”; magyarán mindenki megtalálja azt a fajta szolgáltatást, ami neki tetszik”.

A turisztikai szervezet elnökének az Inforádiónak most elmondott szavai egybecsengenek ezzel a tavaly ilyenkori, nagy visszhangot keltett, aggasztó balatoni jövőképet felfestő nyilatkozatával:

„Téves és abszurd az a megközelítés, hogy osztályharcot csinálnak egyesek abból, hogy kié a Balaton. Ez a nosztalgia a szakszervezeti üdültetés korszakát idézi, amikor a SZOT-üdülőben mindenki lemehetett napozni. Azonban ez nem tartható fenn ebben a formában sem Európában sem máshol. A világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

 

 

Az Infostart cikke:

 

 

https://infostart.hu/belfold/2020/07/07/napokon-belul-johet-a-robbanas-a-balatonon

 

 

About delipart

Check Also

25 millió közpénz a Fidesz-kampányra?

A 2019-es fideszes kampányrendezvényeket is szervező Siófok Polgáraiért Egyesület tavaly, a „kampányévben” 25 millió forintot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük