Home / Ország, Világ / Éhségsztrájk, 2. nap: 3 kérdés Orbán Viktorhoz

Éhségsztrájk, 2. nap: 3 kérdés Orbán Viktorhoz

Éhségsztrájk, 2. nap: Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik parlamenti képviselője – aki péntek és vasárnap délután között, 48 órán át éhségsztrájkol a balatoni viharjelzés megmentéséért, a siófoki obszervatórium tövében – szombaton 11 óra 6 perckor a Vitorlás utca 15/b, vagyis az ominózus, obszervatórium melletti telek kerítése mellől küldte el laptopjáról írásbeli kérdését Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Nagy István agrárminisztertől már kapott egy választ a képviselőnő, ebben az állt, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálatot felügyelő agrártárca nem kíván beavatkozni az apartmanházépítés ügyébe, azt rábízza a hatóságokra. Potocskáné Kőrösi Anita most Orbán Viktorhoz intézte három kérdését. „A balatoni viharjelzés megmentése (a horgászok, fürdőzők, hajózók biztonsága) állami érdek – írta a képviselő. – Miért hagyják, hogy ne a szakmai érvek kerüljenek előtérbe? Mi a fontosabb, a viharjelzés biztonsága, vagy az obszervatórium melletti ingatlan beépítése? Szándékozik-e a kormány kisajátítani a telket, a fürdőzők, horgászok és hajózók biztonsága érdekében?”

Potocskáné Kőrösi Anita az írásbeli kérdés elküldése után azt mondta: ha a jövő évi költségvetésben van 23 milliárd forint állami propagandára, akkor kell hogy jussanak milliók erre a kisajátításra is. A miniszterelnöknek innentől kezdve 15 napja van a válaszadásra.

 

 

Éhségsztrájk, élőben:

 

 

https://www.facebook.com/potocskaneanita/

 

 

About delipart

Check Also

Licit a csopaki kikötőre: 464 milliónál tart

52 millióról indult. Nem erről volt szó, mondja a Balatoni Szövetség elnöke.   A hirbalaton.hu …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük