Home / Ország, Világ / Egyre kevesebb a szavuk és még zsarolják is a polgármestereket

Egyre kevesebb a szavuk és még zsarolják is a polgármestereket

Önkormányzatokról, apartmanházakról Potocskáné Kőrösi Anita a parlamentben és az N1 tévében.

Az önkormányzatok szisztematikus leépítése zajlik 2010 óta – az azonnali kérdések órájában mondta ezt a parlamentben hétfőn Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) –,  hiszen fokozatosan vonta, vonja el a kormányzat a hatásköreiket. A siófoki képviselő az N1 tévében is arról beszélt: a legutóbbi ilyen az építési hatósági jogkör volt, ma már csak településképi véleményt mondhatnak a polgármesterek abban a témában, hogy mi épülhet és mi nem a településükön. „Különösen érzékeny téma ez a Balatonnál, ahol az apartmanházépítési láznak kéne valahogy gátat szabni – így Potocskáné. – A siófoki viharjelző obszervatórium mellé is apartmanházat építenének, de sem ott, sem a Balatonnál sehol nem írhatja felül a magánérdek a közösség érdekét. ”

A Jobbik alelnöke szerint a kormánypárti képviselők függőségben tartják a települési polgármestereket és testületeket. „Ha nem a kormánypárti jelölt győz, akkor nem érkeznek a pályázati pénzek – ezzel fenyegetőznek, márpedig ez zsarolás, ami egy jogállamban, demokráciában elképzelhetetlen. Most vasárnap Borsodban és majd 2022-ben is azért dolgozunk, hogy Magyarország ne ilyen ország, hanem valódi jogállam legyen.”

 

 

 

 

 

About delipart

Check Also

Ekkor lesz a nyitás (?)

A Mészáros-féle szálloda már közzétette…   A Napi.hu cikke:     https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-covid-19-fertozes-jarvany-nyitas-hotel-hunguest-egerszalok.723506.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük