Home / Ország, Világ / Csak óvatosan, ezt üzente Orbán a polgármestereknek

Csak óvatosan, ezt üzente Orbán a polgármestereknek

„Csak óvatosan! Jobban járnak, ha a magyar kormányon keresztül kapnak forrásokat…” – ezt üzente Orbán Viktor a közvetlen uniós támogatásért lobbizó önkormányzatoknak.

Ahogyan megírtuk, tíz polgármester, köztük dr. Lengyel Róbert siófoki városvezető írt levelet a napokban uniós alelnököknek, javasolva az önkormányzatok közvetlen uniós támogatását.

A Mérce cikke szerint a Hír tévében „üzent” Orbán Viktor miniszterelnök a tízeknek. A cikk szerint ezt:

Arra is reagált Orbán, hogy Karácsony Gergely és több, ellenzéki polgármester is azt kérték, hogy a koronaválság miatti mentőcsomag felét az önkormányzatok kapják, Orbán úgy reagált, az uniós költségvetés jelentős részét nem a tagállamok osztják szét, ezekért központilag lehet jelentkezni, ezért ő „örülne ha a magyar baloldali önkormányzatok” ehhez értenének, de

ehhez hozzátette „csak óvatosan! Jobban járnak, ha a magyar kormányon keresztül kapnak forrásokat, hiszen ehhez tapasztalat és jó szakmai program kell.”

 

Közben Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő ugyane témában ezt adta hírül Facebook-oldalán:

 

https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/posts/3860898097257681

 

fotó: a szabad városok polgármesterei néhány hete egyeztettek Karácsony Gergelynél

 

 

 

About delipart

Check Also

Ekkor lesz a nyitás (?)

A Mészáros-féle szálloda már közzétette…   A Napi.hu cikke:     https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-covid-19-fertozes-jarvany-nyitas-hotel-hunguest-egerszalok.723506.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük