Home / Ország, Világ / 1,7 kilométer szabad Balaton-part tűnt el az elmúlt hetekben

1,7 kilométer szabad Balaton-part tűnt el az elmúlt hetekben

A kormánypropaganda szerint persze nem igaz, hogy csökkenne a szabad Balaton-part… Ezzel szemben a NABE kiszámolta… és csak az elmúlt néhány hét „termését”…

A Nők a Balatonért Egyesület mai közleményéből:

„Vészesen fogynak a Balatonon a parti sétányok, idén ősszel 1,7 kilométerrel csökkentették őket.

A területrendezési törvény közérdekként fogalmazza meg, hogy a Balaton partja mindenki számára elérhető legyen. Ezt a célt szolgálják a parti sétányok. Ha az állami tulajdonú parti területet eladják vagy bérletbe adják, hiába a törvényi előírás, a bárki számára lehetséges partra jutás megszűnik, de legalábbis nagyon megnehezedik.

Idén ősszel kormányrendelettel vettek el az aligaiaktól 600 méter parti sétányt, kiemelt jelentőségűnek minősítve az Appenin aligai beruházását. A héten az alapítványok vagyonjuttatásáról elfogadott törvénnyel vettek el a köztől Révfülöpön 300 méter partot. A Bahart árverezi a kezelésébe adott ingatlanokat, ami Balatonszemesen 150 méter, Balatonbogláron 650 méter, és Csopakon 50 méter partszakaszt tesz – a törvény céljával ellentétesen – a köz számára elérhetetlenné.

Napjainkban tehát 1,7 kilométerrel fogyott a szabadon látogatható Balaton-part. Nem tűnne soknak, ha a Balaton-part sok kilométer hosszan nem lenne már régóta elzárva. Magántelkek, magánkikötők, fizetős strandok kerítései zárják el a partot a sétálni vágyók elől.

A Nők a Balatonért Egyesület elkötelezett a Balaton-part megóvásáért folyó küzdelemben.”

 

xxx

 

Két idevágó cikk a Népszavából, az egyik a révfülöpi part bekebelezéséről, a másik arról, hogy a kikiáltási ár 18-szorosáért kelhet el a csopaki Bahart-kikötő.

 

 

https://nepszava.hu/3096263_belakja-revfulopot-a-corvinus-collegium

 

 

https://nepszava.hu/3096432_a-kikialtasi-ar-tizennyolcszorosaert-kelt-el-a-csopaki-kikoto-de-meg-kerdes-ki-jart-jol

 

 

About delipart

Check Also

Ki rendelte és kik készítették a szakvéleményt?

… amely felülírja a meteorológusok álláspontját, tudását, tapasztalatát. És miért a nagy hallgatás a beharangozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük