Home / Ország, Világ / Potocskáné: a fideszes képviselő diktálta le, mire pályázhat Siófok

Potocskáné: a fideszes képviselő diktálta le, mire pályázhat Siófok

Ennyit arról, hogy „Siófok amire csak pályázott, nyert”…
Potocskáné Kőrösi Anita parlamenti képviselő (Jobbik) Facebook-posztjában azt tette helyre, hogy miként is bonyolódtak anno a TOP-os pályázatok, hogyan történt azok előkészítése és Siófok miért pont azokra a beruházásokra pályázott, amikre… A képviselő akkor még Siófok alpolgármestere volt, s persze nyilván minden településen így ment a pályázatosdi és persze nyilván nem csak Somogyban…
„2015-2016 években jelentek meg a sokat emlegetett TOP-pályázatok (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) kiírásai, melynek keretében különböző alprogramokra nyújthattak be pályázatot az önkormányzatok – írja Potocskáné. – Mind az infrastrukturális (pl: energetikai beruházás) mind a soft (pl: foglalkoztatási paktum) kiírások forrásaira megindult a települések között a verseny. Legalábbis akkor még naiv politikusként így gondoltam. Aztán szembesültem a kőkemény magyar valósággal.
2016. április 4-én, hétfőn 11 órakor az akkor még a képviselő-testületben többségben lévő Fidesz frakcióvezetője érkezett hozzám a hivatalba, hogy átbeszéljük, Siófok szempontjából melyik pályázatok lehetnek fontosak. A lista igencsak hosszúra sikerült, hiszen úgy értékeltük, ragadjunk meg minden lehetőséget, ha kell egyes projektek esetében jelentős önrészt is ajánljunk fel a pozitív elbírálás érdekében. A megbeszélésünk konstruktívan zajlott éppen addig a pontig, amíg a frakcióvezető úr halkan nem jegyezte meg, hogy a pályázatok miatt beszélni kellene még Witzmann Mihállyal, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével. Először nem is értettem, hogy mi köze van a képviselőnek a megyéhez benyújtandó pályázatokhoz. Aztán pár nap múlva megértettem…
2016. április 8-án, pénteken 10 órakor voltam először és utoljára Witzmann képviselő úr siófoki irodájában. Az udvariassági beszélgetés után hamar a tárgyra tértünk. Képviselő úr az íróasztalához ment és elővett egy papírkát, majd diktálni kezdett: TOP alprogramokat és hozzá számokat – összesen 5 pályázatot és 1,3 milliárd forintot. Azt mondta, ha ezeket és ekkora összegre nyújtja be a város, akkor mindegyik nyertes lesz. Arra a kérdésemre, hogy azért lenne még olyan kiírás, amely érdekelné a várost, azt mondta a papírjába nézve, amelyen valószínű a teljes Somogy 4. választókerület leosztása szerepelt, hogy teljesen felesleges, mert nincs több forrás. Tekintettel arra, hogy egy ilyen pályázat előkészítése és benyújtása jelentős forrásigényű, így a testület elé akkor csak ez az 5 projekt került.
Képviselő úr bebizonyította, hogy a jövőbe lát, mert valóban valamennyi beadott pályázatról támogatói döntés született. A szerződéseket pedig én magam írtam alá Siófok Város Önkormányzata képviseletében. Azóta többször is előkerült Siófok vonatkozásában a Fidesz részéről, hogy ha többre pályázna az ellenzéki vezetésű város, akkor több forrást nyerne. Ezzel kapcsolatosan feltennék egy költői kérdést. Valóban komolyan vehető ez a vád, mikor a tavalyi önkormányzati választási kampányban azt mondták, hogy akkor érkezik 500 millió forint a Rózsakert felújítására, ha a kormánypárti jelölt nyer?…”
fotó: a legutóbbi TOP-os beruházás átadása Siófokon, a széplaki Jubileum téren

About delipart

Check Also

Ki rendelte és kik készítették a szakvéleményt?

… amely felülírja a meteorológusok álláspontját, tudását, tapasztalatát. És miért a nagy hallgatás a beharangozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük