Home / Ország, Világ / „Az öncélú haszonszerzés előbbre való lett”

„Az öncélú haszonszerzés előbbre való lett”

... mint „az élet- és vagyonvédelem biztonsága” – mondja egy újabb szakember, aki 17 évig vezette a siófoki viharjelző obszervatóriumot. 

 

Emlékeztetőül: nemrég elkezdődött az ötszintes társasház építése a siófoki állomás tövében.

Dr. Bartha Imre mondja a hirbalaton.hu friss cikkében: „Az elkésett vagy túlbiztosított viharjelzések száma megemelkedhet, amely egyaránt káros és veszélyes a fürdőzőkre, a vízi sportokat kedvelőkre, a túra vitorlázókra, a tavat átúszó giga rendezvényekre, a nemzetközi hírű vitorlás versenyekre, csak úgy, mint a tó körül turizmusból élő vállalkozásokra…Adatbeli eltéréseket, nem várt ingadozásokat okozhat az obszervatórium közvetlen környezetének túlzott beépítése is. Veszélyezteti a mérések, a délies irányultságú vizuális észlelések pontosságát, és az adatbázis homogenitását… Az, hogy az ötszintes ház építése elkezdődhetett, azt mutatja, mára már az öncélú haszonszerzés előbbre való lett, mint a magyar embereket is szolgáló élet- és vagyonvédelem biztonsága melletti elköteleződés.”

 

A teljes cikk:

 

http://www.hirbalaton.hu/siofoki-obszervatorium-erre-figyelmeztet-az-allami-kitunteteseket-kapott-szakember/#more-67107

 

 

 

 

About delipart

Check Also

Máskor a fa, most a nád takarta a balatoni panorámát

A déli parti apartmanházépítési láz hozadéka…   A hirbalaton.hu cikke:   http://www.hirbalaton.hu/eljaras-indult-a-fonyod-keleti-reszen-levideozott-nadirtas-ugyeben/#more-72744     fotó: …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük