Home / Ország, Világ / Belföldi hírek / Hova vándorol a magyar nyugdíj

Hova vándorol a magyar nyugdíj

Hova vándorol a magyar nyugdíj 

Nagyon érdekes jelenseg ütötte fel több ukrajna közeli magyar településen a fejét. A 2018-as választások előtti gyér lakosú települések hírtelen népességnövekedésnek indultak, holott a születések száma nem nőtt. Történ ugyanis, hogy helyenként több száz korábban magyar állampolgársághoz jutott ukrán állampolgárt jelentettek be egy ingatlanba. Természetesen mindez csak papíron volt észlelhető, mivel látni senki nem látta őket. De miért tették ezt???

A helyi lakosok elmondasai szerint a magyar nyugdíj és az ingyenes egészségügyi ellátás volt az indok. Nem kellett mást tenniük csak a 2018-as választáson a jó helyre kellett az x-et rakni, és pillanatok alatt el volt intézve egy tollvonassal minden irat. Az akkor még Simicska Lajos tulajdonában lévő Hír TV, később pedig az RTL Klub is beszámolt a tavalyi választások előtt arról, hogy az egyik kispaládi házban a választási névjegyzék szerint százhúszan laktak, s állítólag 40-50 ezer forintot fizettek egy-egy bejelentésért. A papíron magyar lakcímmel rendelkezők szavazhatnak az országgyűlési, a helyhatósági és az európai parlamenti választásokon is: az utóbbi kettő hamarosan esedékes lesz. Az, hogy az ukrajnai kettős állampolgárok szavazhatnak az uniós voksoláson, s az önkormányzatin is, elvileg törvényes, még akkor is, ha a demokrácia megcsúfolásának nevezhető az ilyen módon megszerzett szavazat – mondták a környékbeliek. Az ottélők  szavai szerint, elég csak elmenni a kisvárdai kórházba, ahol a várakozó betegek között egyre több az ukránul beszélő, s emiatt a TB-jüket ténylegesen a magyar államkasszába befizető betegek mind tovább kénytelenek várni a sorukra. A környező városok hétvégi piacnapjain is egyre több az ukrán rendszámú autó. Nyugdíjfizetéskor pedig gyakran megesik, hogy ukrán rendszámú autóból kiszáll valaki, odamegy az OTP-s automatához, s tíz bakkártyával, tíz különféle kódot beütve veszi fel a pénzt. – Nemhogy nem itt élnek, de már át se jönnek a magyar nyugdíjért, csak küldenek valakit, aki felveszi helyettük – kesereg a férfi, akinek szavai szerint ezek az ukrán álmagyarok nem csak átvonulnak a hazán, hanem itt élősködnek, s anélkül élvezik a különféle juttatásokat, hogy bármilyen járulékot betettek volna a közös kasszába- írta meg a Népszava.

Mivel több feljelentés is született az állampolgárság biznisz miatt, mára megfigyelhető a csoportos kényszerkijelentkezések száma, de ez nem azt jelenti, hogy véglegesen eltűnnek, hanem hogy szétszórtan jelentkeznek be.

About Nagy Máté

Check Also

Megvertek két NAV-ellenőrt Siófokon

Két NAV-ellenőr múlt pénteken betért egy siófoki vendéglátóba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük